Ini Wilayah Hijau: Weekend with Family Mertua.....part 2


28 December 2009

Weekend with Family Mertua.....part 2





hehe,
still citer ngn mertua...2nd day, hari sabtu....
honestly, hari jumaat tuh, hany penat sangat...dari JB ke SK jam 11.45 smpai umah...tido around 1++, pastu kul5 bangun amek mertua datang...jumaat pon da jalan jalan kan...

Sabtu, lepas solat subuh...hany bantai tido balek...hahahaha dah slalu ajar mcm tu kan, weekend bangun lambat...hamek ko...pastu dalam kul8.15, suami yang disayangi datang, "bangunla...ma dah potong sayur dah" oppps, kantoiiiii...hahhaha mmg plan nak masak mee goreng pagi sabtu...

kelam kabut hany bangun, seb baek subuh td dah mandi...terus je basuh muka gosok gigi...then turun...dengan slumber kodok...terus g dapur kuorkan ape yg patot...hahaha terus sambung tolong...gilosss laaa, xtau la apa yg ada difikiran ma n ayah mertua ku...huhuhu....

yang pasti, kami memang masak sama sama...sambil ma bertanya mcm mane hany masak ni, mcm mana masak tuh...huhuhu see hany, ma dah start menilai kamu...kuikuikui...tp mostly lebey kurang je kan...cuma ma mcm lebih suke kemasinan laa...most of benda nak masak, mesti xlepas garam...hany xsangat...hehehhee....;)

and...
air yg hany buat seme manisss...huhuhu terpaksa ikot tune diorang la kan...jap lagi xsedap lak...huhuhu, n hany minom memang sikiiiittt jer...xbley la sy minom manis sgt...hahaha pelik sgt hany tak minom air yang dibuat nya sendirik..thihihihi...

petangnya, kami ke putrajaya, jalan jalan...malas nak upload gambar lagik....













Komen
1 Komen

1 comment:

cik daisy said...

tahniah2 krn suda berjaya melalui fasa seterusnye: lawatan mertua ke rumah. hehehe! lama2 nnt dah biasa, xde lar kekok ;)