Ini Wilayah Hijau: EMO saya menjadi jadi tau....


25 January 2010

EMO saya menjadi jadi tau....




mekasey mr.google : pix


Dari tajuk macam dah tau je kan... ape isi kandungan nya...;)
a'ah betollll, hany nye emo sangat menjadi jadi akhir akhir ini...xtau ler, kekadang hany bengang ngan diri sendiri sebab emo xtentu pasal, buat hal xtentu pasal...


hari sabtu:
hany n MZ ke Giant Kinrara...nak beli ape2 yg patot la...topup stock kt romah tuh...slalunya kitorg beli belah kt jj equine jer...then kebelakangan ni, kitorg jalankan survey, beli kt JJ, kat Carefour, Alamanda and kat Giant...bnak tgk la which 1 lagik murah and berbaloi baloi...

ke JJ dah, ke Carefour dah...so semlm g giant la kan...dah carik semua barang nih, then 1barang hany xjompa...lada lumat...ala lada/cili giling tuh....carik tu yang hany xjompa...eiiii seyes berpusing pusing xjumpa...dh sikit lamer...tetibe hany mcm geram....nak marah tau...ishhh xtau la naper...tapi seyes tetiber jer rasa mcm tuh...hangin dgn xjumpa 1barang lagik....pusing pusing...alih alih jumpa....eiiii mmg sikit tegang r perasaan ini saat itu....

tapi,
hany mcm xtau marah sape, kat diri sendirik kot...smpaikan hany ckp "len kali beli kt JJ dahlaaa...sng dh tahu kt mane barang2 dia..." and, again hany xtau hany cakap kt saper...dgn nada geram and marah....Ya Allah... ape la hany ni...


hari ahad:
tetibe MZ tanya nak makan sate kajang ker...hany cakaplaa...ok gak...pastu MZ mcm malas lak nak g...ni masa ni kat luar, jalan2 kt bangi tgk barang2...pastu hany diam je ar....dah dkt nak smpai umah...hany pon ckplaa...teringin nk makan sate...pastu mz ckp td masa dkt xmoo ckp...ye la dia duk ckp lenkali lenkali kan...


pastu, kat simpang nk masuk taman umah...ada org jual sate...mz ckp g la tgk kt situ...ntah...ada satu rasa yang hany mcm xnak sate tuh...sbb dah prnah kena dulu sate da la isi ayang cenoettttt sgt, pastu siap letak kulit ayam...setiap cucuk sate ada...xpuas langsung makan...so hany ckp nak sate yg kat area 7E...da sate kajang jauh sgt nak g kan...


MZ layankan, keluarla balek, pergi kt situ, dah la tgh maghrib....alih alih xde lak sate kt situh....maka patah balek...tp MZ xstop pon kt tmpat sate dpn taman...dia terus balek umah...siap solat seme...hany hidangkan nasi utk MZ...hany xmakan...sbb hany teringin nak sate jugak...bukan nasik...

MZ siap makan...hany dgn nada sedey.."B, syg nak sate..." seyes nak nanges masa nih, MZ sengeh and sedikit gelak..ha jom la kite pergi yang depan tuh...seb baek mz nak layan...maka dua ciptaan ALLAH ini menuju la ke simpang depan taman tuh...hujan tengah renyai renyai...

Ya ALLAH...apa la nak jadik kan...xder rezeki hany, gerai tuh dah xder...da tutup...maybe sbb hujan kot...hany sedey xterkata duk dlm kete...mz pon cakap.."pegi la beli ape2 kt gerai depan tuh, tu ade tgh goreng2 tuh.."

hany pon redah la hujan, g tgk ape yang ada, nak bihun goreng, bihun lak habis...pastu nampak ayam berempah..order je laaa...then nampak sup yang sedap...terus mintak sup jugak, tambah daging sikit...balek umah...terus makan, walaupon bukan SATE....seb baek sup dia sedappp....tp MZ habiskan sup...dapat tido dgn lena...


hari Isnin:
pagi pagi dah hangin...terpaksa berhimpit ke jb 5org 1kete, da la 3laki 2pompuan...eiii kalau la hany tahu akan ke jb 5org...sah sah hany akan naek bus g sendirik...bukan berlagak, bukan aper...hany sedar hany numpang...tp berasak asak...berhimpit...sakit badan wooo....bukan sombong eh xnak naek, xnak duk 3org belakang tuh, tp fefhm la kan...maybe r korg xrasa apa...tp cuba selami org yg duk belakang...

ye, hany kecoh...
ini pon nak masuk blog...sbb hany hangin geram...sbb hany ada choice kan...bukan xder choice, tapi sbb nya xtahu jer...setahu hany akan ke jb pg nih 4org jer....kalau, kalau hany tahu yer...hany xkesah hany beli tiket bus semalam hany nake bus jer...hany xkesah utk mengalah and naek bus...isshhhh...pagi pagi dah hangin...

and MZ,
as a husband, mesti la dia xmoo bini dia himpit2 ngn laki kan...seb baek ada fizah...sowi ar jah ko terpaksa duduk kt tgh2 tuh...hrp ko fhm ok...and thanks to u....

Tak tahula..
kenapa kebelakangan ni hany cepat nak marah, geram, emo jer...melampau lampau lak tuh, orang mengandong pon xmcm nih, peot pon xmacam nih...hishhh...cuba la kawal diri sikit yer hany.....



Komen
5 Komen

5 comments:

nadia said...

maby emo akak akan menjadi kembali bile balik HQ nti coz kipas kt tempat akak sudah selamat diangkut ke blik bos atas arahan dia..uhuhu..takpe2, nanti amik kipas yg kat surau tu ehh..

suamihanyisterizuki said...

eiiii...tamak...x cokopkah ekon yg ada, serta tingkap itu... ;)

ummm, xperla...simpan dulu emo itu, ni dah cokop banyak emo, nnti la sambung emo emo nih...

** mau jadik sotong kering duk situ tanpa kipas **

cik daisy said...

emo & sensitip nih mmg ade tanda2 nk 'berisi' yea... hehe! tahniah lar even ko emo part berhimpit2 dlm keter tu. tu tandanya ko nk jaga diri demi suami. semestinyalah kan.. terus terang je kat management tu.. menda camni pun slalu wat aku pikir byk kali.. situasi2 yg memerlukan kita pikir status kite as isteri org. huhu!

fiezaradzi said...

de pape kot hany..
nyway, bykkan sabar ek.. insyaAllah, semua ok..

suamihanyisterizuki said...

kak d: hahahaa, yg part himpit tuh...uisshh muke macam telan cuke 100 botol jer...ughhhh...ala xder paper la...mmg emo xtentu pasal...

fiza: hahaha, ummm hany mmg melampau emo, and slalu tumpang emo org...