Ini Wilayah Hijau: Gam Melekat pada Kulit


10 January 2010

Gam Melekat pada Kulit




okeh,
juast nak bagi sedikit info...sekiranya anda terkena gam dan melekat pada kulit...terutamanya gam gajah...yer gajah kan kuat...maka gam gajah pon pasti melekat dgn kuat nya...korang pernah terkena gam gajah?

ha,
hany pernah kena kat hujung jari...wallaweii masa tuh xtau langsung...hany kikis gune pisau...ko gilosss...xpasal pasal kulit hany tercabut sekali ok. macam dh sebati keras dgn gam itu...dan bila kikis gam dan kulit skali terkeluar...sakit??? memang sakit dollll....


owhh single lagik gajah nih....
ni ler GAM GAJAH...
tau kan!!!!

sumber : mr.google

ok, cara nya...gunakan tiner!!! ala yang digunakan bersama cat tuh...nak remove cat pon gunakan tiner....but ye la kan, kt rumah mana nak ade cat kan...so caranya lagik...guna kan bahan yang selalunya ada kat rumah iaitu...MINYAK MASAK...aper???? tak ade jugak??? no komen

korang amek minyak masak...then sapu pada tempat yang terkena gam uhu/gam gajah tuh, then korang gosok laa dgn jari korang..guna jari pon boley...gosok jangan tak gosok...gosok sampai gam hilang...nnti gam tuh akan hilang sikit demi sedikit...InsyaAllah...mujarab...;)

dah di test oleh: hany and MZ (ms tgk AJL, dia bley lak terkena gam...huhuhu)



xkesah la brand ape pon nak gune...
janji minyak masak...

sumber: mr.google lagik





Komen
5 Komen

5 comments:

cik daisy said...

gam? hehehe.. hahaha! (gelak x hingat)
ok2 hanybunny.. thx for the petua ;)

annfalberhan said...

oooo...really help!td hubby terkena gam cap gajah meleleh satu tangan! nasib ada petua u ni. adalah sejam dok gosok tangan dia

mzhany said...

kak d...ahaha baru nak reply komen...


@annfal, berkesannn kan kan kan...tapi amek masa sikit laa but berkesan itu yang penting ;)

Anonymous said...

nasib baik ada petua ni..nanti balik saya cuba.

Anonymous said...

Hurmm...semata2 nak test keberkesanan petua ni, roomate i gi main gam, skang tgh duk menyibuk kat sinki menggosok dgn minyak. maghrib nk dkt, asar xsolat lg dia tu..