Ini Wilayah Hijau: Sate Kajang


31 January 2010

Sate Kajang



Alhamdulillah...
dapat menikmati sate semalam...and bonus sate kajang...hahahhaaa...ha last week hany beriya nak makan sate, tapi bukan rezeki hany xdapat makan sate langsung kan...usahkan sate kajang...sate x kajang pon xdapat...malam ni pon mencabar jugak nak makan...ada emosi yang terganggu lagik...;)


MZ kerja hari ni, katanya kerja dia seharian macam weekdays...so kira kiran around 8 br dia balek...waaaa udah ku riso kok, kalu kul8 br balek, misti lambat sampei...nak ke kajang, jap lagik jem lagik kannn....start tgh hari jer, hany da msg msg dah tanya bley balek awal tak...yeahhhh kul4 da bley balek...yeahhh boley la g sate kajang...tapi kitorg plan nak takeaway, makang kt umah lagi sronok...


around 7.40++, kitorg gerak dari omah...hujan dah turun dah agak lebat...saja nak g awal, sebabnya xmoo jem...g beli tiket dulu, then terus g ke kajang...on da way, jem dah...heran septtnye x la jem lagik...ropenyer ada perarakan apa tah..sabtu kan, indian mesti ada acara kan...redho je la kan...kan 1Malaysia, takkan nak komplen...


then, dah lepas jambatan ke kajang tuh, dekat dekat dgn maybank tuh, ada plak Chinese nak bertarian naga kan...ramei jugak orang....seb baek tak start lagik...so kitorg slamat laaa...lepas la, seb baek xjem lagik...


masa ni, MZ da bebel bebel daa...hahah dia hangin sbb jem...elok je da sampai depan sate kajang tuh...makkk aiiih fucking parking full plak...patot lerr, ada bola lak kat stadium kajang tuh...ceiiittt betol laaa, skali lagik, MZ bebel bebel...hany giat mencarik parking...hahah kan dibuek nye xmoo brenti...okeshhh dapat...


and Alhamdulillah...
org Q nak order pon xramai...sedang elok hany beratur...masa tuh depan hany ade 2orang tgh order lelaki...depan hany lak sorg pompuan...pastu dtg la pekerja ni, tanya pompuan depan hany, makan ke bungkus ker...dia tulis la kat kertas then hany dengar dia cakap tunggu 1JAM lagik...muke selamber je cakap mcm tuh...


sampai turn hany, dia buat benda yang sama, then hany tanya brape lame lagik...tanpa fikir panjang...tanpa jaga pelanggan...pekerja tuh cakap 1JAM lagik...koyakkan kertas then bagi hany...uiiii menyirap je rasa...tau x apa hany rasa...rasa nak lempang laju laju muka pompuan pekerja tuh...kot ye pon, kena tunggu sejam, xyah la cakap betol2...nni nak halau pelanggan namanya nih...tau la sate kajang hj samuri tuh dah ramai peminat,...dah bley untong kan...


yang buat hany bengang, kan xpasal pasal suami aku ajak blah...sebab nya xsanggup nunggu 1jam...yang hany ni, dari minggu lepas nak makan sate...xpasal pasal xdapat makan...arghhhhh....pompuan depan hany dah blah dah...sebab xsanggup nak tunggu 1jam...hany kuatkan diri nunggu jugak...


sampai kaunter, hany tanya dulu kena tunggu brape lamer....akak kat cashier cakap dalam setengah jam jer...ok la kan setengah jam tuh...xla selama mana kan...kitorg terus jer beredar ke kaunter take away lak...hany nye number 1368...hany tingok bungkusan yang dah siap 1365...so lagik 3 je kan...hany pon sabar je laaa nunguu...and guess what...xsampai spoloh menit dah siap ok!!!


eiii...tibe tibe jer...terbayang muka akak yang cakap 1JAM lagik...eiiii nak lempang nak lempang laju laju...



hurmm, seb baek dapat makan dengan tenang di romahku syurgaku...bersama 'para para' kesayangan  ;)

 

  

 



Komen
2 Komen

2 comments:

nadia said...

nyum2..sdapnyaa...;p

Anonymous said...

found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later