Ini Wilayah Hijau: NIGINA


07 January 2010

NIGINA




sekarang hany duk start nak follow citer NIGINA, ala slot Samarinda kat tibi 3, kul10.30 malam tuh...hahaha ape sebab hany follow? sebab nya 1 jer...ROSYAM  NOR...ok tak reason tuh? ;)

semalam, 1st episod kot... si Nigina nih pergi la umah si Iskandar (rosyam la tuh), pastu lak elok da sampai depan umah, kat kampong iskandar masa tuh, betol betol depan laman rumah...boley lak kan ko bukak pintu kete pastu, dgn slow motion nya shot tuh, ko bukak spek itam ko...then iskandar pon dah berada sebelah kete ko...elok je ko bertongkat dagu pastu bertentang mata ngn iskandar...mata bertentang mata...aduhaiii mcm pelik r scene nih,

da la mak ngn adik iskandar ade duk nunggu kt serambi rumah...pastu ni lak mmg betol2 kawasan kampong...mcm pelik jer kan...siap slow motion mata bertentang mata...hurmmm

pastu malam nih,
si datin mintak kebenaran datuk nak kuor (good, contoh yg baek nih)
"abang, saya nak keluar petang nanti, nak buat KERJA AMAL di rumah anak yatim dgn datin (haha xigt nama apa dia sebut)"

"abang izinkan tak?"

sgtla besh ayat dia kan...sweet jer...

hahaha,
sejak bila ko pandai mengkritik lak nih hany...adeiiiii

tapi kan,
besh dooo layan citer nih, sebab ada ROSYAM NOR...yer hany sangat meminati hero tua ituh...sejak dari dulu lagik...and citer nih of coz la kan, dia nye production la kan...dia memang kalu citer dia yg kuor kt tibi 3 nih, mesti dia la pelakon utama nya....

tapi lagik...;)
orait gak, sbb dia da lame xkuor kat tibi kan...filem lagikla lamer xdok...xperla dia skrg pon dah layak jadik or bawak watak ayah orang...huhuhuhu, skali skala tingok hero tua nih besh gak...layannn...kat dalam citer nih gak ade selitkan unsur 1Malaysia...yg board director ke, share holder ntah, ade malay, chinese and indian...

beshhh...hahah dari tadi asyik beshhh je kan yg ditaippp...meh la tingok citer nih, tapi kan lewat r 10.30...pastu mesti korang xlayan cite melayu cenggini kan!!! pastuh lak ngn korang seme ade astro...huhu tapi for me yg duk kt sini, itula stesen tibi yang slalu hany tatap...hehehe...

yang beshnya,
my husband pon layan citer nih, so pasni senang la nk layan sembang kan...;)
and utk 2episod yang dah di tayangkan nih, my husband dah start kritik gak...
"citer Melayu ni, sekitar ni je la...jalan citer dia..."

hahaha, ntah la no komen ler...sbb dalam bidang ni hany xpandai sgt...tapi mmg la citer nih berkisar tentang hal korporat..cinta antara darjat...but masih terlalu awal nak judge kan..baru je 2episod...xperla b, kite tgk la dulu...

last but not least,
lagu lagu dlm citer nih, for sure la kan beshhh, layannn...lagu tema amy search...fuhhh...

** jom support drama tempatan, asyik asyik telenovela, drama kite pon berkualiti aper...**







Komen
1 Komen

1 comment:

Nani said...

bes ek citer dia..? setiap hari kol 10.30 ke cane?
tula..minat gak kat Rosyam n wife Adlin tu, ayu jer dia..
tp lewat ngat la pulak 10.30mlm..ku kena cukup 8jam tdo, kata baby..he he