Ini Wilayah Hijau: Hazelnut Coffee


02 October 2014

Hazelnut Coffee

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •


Assalamualaikum,

Hazelnut Coffee adalah yang hany inginnnn kan sangat. Sejak dari belum tahu mengandung lagi. Hany kan sebelum ni travel ke Seremban 3 untuk projek kan. Hany memang teringin minum hazelnut ni.

Sebenarnya,dari januari lagi hany teringin sebab tengok hazelnut coffee dunkin donut di Alamanda tu. Tengok yang paket paket tu lah. Nak beli kan tak sedap,tak boleh telan...rugi jer. So teringin la nak rasa dulu secawan kan. Tapi sengal sebab tak beli kat situ. Lepas tu teringat ingat.



Lepas tu dah travel ke Seremban 3 tu tanya lah di dunkin donut,staff kat situ cakap hazelnut ni tak ada di dunkin donut situ. Selalunya di dunkin di KL je ada. Lepas tu terbiar je macam tu. Sekali sekala datang teringin...tapi ntah camne tak berusaha sangat nak pergi cari. Sampailah ke bulan Mac. Dan bila dah tahu pregnant, orang duk nasihat elakkan caffein ni...terus terkubur nak minum hazelnut coffee.

Tak silap dah 4bulan lebih baru lah dapat minum hazelnut ni. Tapi ambil hazelnut milk. Kedai kat alamanda jugak. Okaylahhh puas hati lah kan.

Itulah rasanya yang hany teringin betul betul. Dari sebelum tahu mengandung tu dia punya keinginan. Alhamdulillah...sampai sekarang takder lah sangat teringin or mengidam beriya. Setakat rasa nak makan tu ada lah. Dan setakat ni takder lah lagi yang tak dapat kan.

Lepas tu kalau yang teringin tu tak dapat dapat...hany macam okay je lama lama hilang keinginan tu. Naseb baek kan.

Baca kat mana ntah...kalau yang selalu mengidam ni katanya tak cukup nutrisi. Hmmm wallahualam laaa...

Komen
3 Komen

3 comments:

siti nadia mohd som said...

kadang2 bukan mengidam pon..saje je teringin nak rasa..hehe..mengidam yang betul2 tu bila datang keinginan tu, time2 tu gak nak..sampai leh meleleh air mata kalau tak dapat, tkleh tido, resah sume kalau tak dapat.

Ena said...

Kita tetiap bulan ngidam tau.. bila nak period lah biasanya.. heheh tapi ye lah namanya pun ngidam tak berisi so tak layan lah kan.. tp kdg2 ada jugak sampai merajuk2.. kikiki.. Over!! tp masa dulu2 x de pun beria ngidam.. klu ada pun benda yg sedia ada dan boleh dapat dengan mudah.

Etuza Etuza said...

hanya wanita lebih banyak ketahui hal2 perempuan mengandung. Etuza nak pesan time mengandung banyakkan rehat ya,....