Ini Wilayah Hijau: Pencarian Baju Raya, Sedondon lah kononnn


08 June 2015

Pencarian Baju Raya, Sedondon lah kononnn

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Tajuk, jelas lagi terang kan. Maka entri ni pasal pencarian baju raya. Sebelum ni masa berdua duaan, ada beberapa kali raya...kitorang susah giler nak cari baju raya. Padahal berlambak kan jual baju baju ni. Masalah nya sebab hany kan big size, tu yang payah nya. Macam husband hany baju melayu senang je, L,XL berlambak kan.

Last year, hany preggy. Memang tak der baju baru, sebab husband pun dah 2kali raya baju recycle je. Maka last year pun husband kata takyah baju baru. Ada rezeki, panjang umur tahun depan (tahun ni la) kita beli sedondon dengan anak sekali. Haa gituuu kan. Maka kena lah beli tahun ni,kan dah janji..haha

Maka, weekend semalam keluar lah mebcari baju raya. Hehe sebenarnya takder lah sampai mencari cari sebab kitorang dah decide nak pergi beli di Gene Martino je. Senang, memang ada set family, kedai dalam bangunan. Semua under 1 roof, takyah kesana sini kan. Adra pun senang boleh je buat pusing pusing dalam kedai kan. Dan yang penting kena cuba, ummi adra kan dah semakin naik badan nya...hwaaa sedihhh...

Tapi, 1hal je lah Gene Martini ni, design untuk baju perempuan memang limited, dan size pun limited ok. Up to XL sahaja. XXL hany design tertentu sahaja. Orang yang big size memang kesian lah. Baju untuk budak bermula dari size 0,2,4,6,8,10,12,14. Kalau tak silap lah. Kalau size 0 tu, up to 1thn lebih boleh pakai. Tapi dengan adra pakai baju je dah cukup...haha rendah sangat ke anak ummi ni...



Haaa ini jer sempat snap. Maklum ler susah nak menganbil gambar dengan anak ni kan.

Tahun ni giliran husband pilih kaler. Kalau bagi kat hany, haruslah hijau jadi pilihan kan. Hahaha hijau ajer. Tiap tiap tahun hijau je lah pilihan nya. So husband punya pilihan antara grey, maroon, coklat. Hehehe... tak in trend langsung kaler pilihan hahaha. Hany bajet tahun ni mesti ramai amek emerald green. Mwahaha hany dah beli jubah emerald green, cuma tak pakai je lagi. Tak bajet untuk raya pun.tapi since tak pakai lagi, langsung je lah untuk raya. Tapi anak dgn husband takde emerald green. Aaaaa bior je lah, pakai je mana ada. 1st day raya je lah sedondon nya..

Haaa, korang semua dah ready baju raya? Haha rasanya kalau jenis upah jahit,dah lama kan hantar ke tukang jahit. Hany memang malas la nak hantar jahit, cuma untuk kenduri adik ipar je lah jahit. Harapnya badan tak naik lah kan.hahaha
Komen
6 Komen

6 comments:

Fiza Amran said...

cantik la hijau emerald tue... dh beli pakai jer hany

Rohani Hashim said...

Fiza
Haha gayanya mcm pakai raya je ni.hehe

Chic Na said...

belum beli lagi.. semangat raya belum datang.. hehehe..

mesti comel adra pakai baju kurung jalan terkedek2.. :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tak sabar nak tengok Hany sedondon dgn baby di pagi raya.
Jgn lupa snap nanti.

Rohani Hashim said...

@Chicna
Haaa tu lah kan,shopping dkt dkt raya br syiok. Tp memikirkan cuaca dgn ada anak ni,takperlah shoping la awal awal kan


@MM
ha 1st time ni mm,berdondon sekeluarga hehe.semangat sbb ada anak kan.

syalinda johari said...

aku pun tak beli lagi weii...
hahahaa