Ini Wilayah Hijau: Ramadan


17 June 2015

Ramadan

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah...esok kita bertemu kembali dengan Ramadan. Allahuakbar! ALLAH panjangkan usia kita untuk kita sama sama merasai Ramadan, bulan yang penuh Barakah, bulan yang banyak keistimewaan. ALLAH sayang kita, sebab tu kita masih jumpa Ramadan ni, untuk kita beramal sebanyak mungkin..insyaALLAH.

Kadang kadang sayu pun terasa jugak, sebab teringatkan kampung. 1, mak puasa sorang sorang. Yer lah kalau puasa raya mesti mak hany nak kat kampung. Senang bagi dia kan, kenal semua tahu selok belok semua. 2, hmm rindu puasa di kampung pun ada. Seronok tau puasa kat kampung kan. Haishhh takleh layan sangat, nanti kesedihan berpanjangan.

Cuaca hari ni pun, mendung tak mendung, panas tak panas je. Alhamdulillah...sempena nak ramadan kan. Allahuakbar!

Tahun ni, memang hany tak dapat la berterawih berjemaah di surau. Walaupn adra dah 7bln lebih, tapi hmmm kalau bawak, pasti ganggu orang lain. Dia kalau mengamok suara high volume terus. Lagi satu kul8lebih tu memang time tido dia lah. Takper lah, kalau berkesempatan buat je kat rumah kan.

Okaylah, salam ramadan kawan kawan. Selamat berpuasa...

Komen
2 Komen

2 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Selamat berpuasa Hany.
Rindu ramadhan di kg?.
Relaxssss.... cheer up!.

Chic Na said...

Salam ramadhan Hany..

takpela berkorban demi anak.. nanti dah besar sikit boleh bawak adra sama2 g terawih.. :)