بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Thursday, June 18, 2015

Sahur... TQ 'jam cilik'....

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Haaa, dah habis hari pertama ramadan kan. Alhamdulillah... dipermudahkan segalanya, aamiin.

Pagi tadi nyaris terlepas sahur, naseb lah jam cilik, Adra ni yang bangun nak menyusu elok kul5 pagi. Kalau tak memang tak sahur lah kitorang hari ni. Alhamdulillah juga, walaupun macam penat sebab Adra banyak kali jaga malam, tapi kurang kurang dia bangun untuk nyusu tu, bagus lah kan boleh ransang susu. InsyaALLAH makin banyak la penghasilan sebab demand tinggi...nanti supply pun akan tinggi ;)

Sebab tu lah kena masak untuk sahur awal awal kan, untuk kes macam ni lah. Kalau dah lewat, panaskan aje then terus boleh makan.

Sebenarnya masih macam tak sangka dah ramadan balik rupanya. Cepat giler masa berlalu.

4 comments:

syalinda johari said...

aku macam takleh celik mata time kat opis wei..hahahhaa

Rohani Hashim said...

Hahaha, aku dpt bayangkan weh, sbb bila adra jaga kul8 pg aku pn xleh buka mata,aku biar je dia main.jap lg nangis aaa mata xleh buka lagi ni cmno...hahaha

Chic Na said...

bestnya ada jam cilik.. hihi.. adra takut ibu dia tak larat nk nyusu tu sbb tolong kejutkan bgn sahur.. hihi..

Rohani Hashim said...

Haaa betol jugak tu cikna,haha

Followers