Ini Wilayah Hijau: Halimah Jongang


02 February 2010

Halimah Jongang



mintak maaf banyak2...
bukan nak ngutuk laa...sowi la pada sape sape nama halimah tu yer...

ha,
korang pernah tengok tak cite Halimah Jongang and now Halimah Jongang The Series? walaupon pelakon nya semuanya bertukar tapi...watak Halimah Jongang tuh tetap si SHIRA anak Aznah Hamid...sesuai dow watak tuh ngn dia....

Rasanya, xder pelakon lain kot sanggup pegang watak tu or tak layak selain dia...tapi salute ar kat dia...ye r bukan semua pelakon nak pegang watak macam tuh...dah kena pakai gigi yang 'mancung' itu...nak bershakap mesti sosah kan...seyes salute kat dia....lakonan dia pon memang besh tak kaku...alaa mak pon pelakon, sikit sebanyak mewarisi gak kan....

then...yang part paling besh adalah...lagu tema Halimah Jongang by Eddie Hamid...korang pernah dengar tak? walaweiii...seyes dow lirik ngn lagu, ngn suara eddi hamid lagik...memang xley blah ar....sokmo ar hany terkekek kekek gelak...tambah lak dgrr lagu ni dengan mama adam...lagik la tergelak....



moh tengok lirik dia...

Halimah Jongang - Eddie Hamid

Berulang kali
Telah ku katakan
Diriku ini
Di waktu ini
Telah dimiliki

Tak usah lagi kau dekati
Tak mungkin aku jatuh cinta padamu
Usahlah engkau memaksa diri
Memuja diriku
Ku takut nanti
Kau gigit jari menangis sendiri

Janganlah engkau berangan-angan
Jadi buah hatiku
Walau dalam mimpi pun ku tidak sudi

Jangan jangan jangan ku digoda
Tengok bayangmu pun ku tak selera --> sioot jer...xslera tuh...
Pergi pergilah cari yang lain
Jadi kekasihmu

Jangan jangan jangan ku dipaksa
Tengok mukamu pun aku tak suka
Jangan jangan jangan kau jadi perigi
Yang mencari timba

Halimah jongang
Halimah jongang
Halimah jongang
Halimah jongang

Ha... ha... Halimah jongang

Jongang jongang jongang
Kau halimah jongang
Jongang jongang jongang
Halimah gigi jongang
 
**credit to  liriklagubesh for this lirik**

yang 2perenggan paling bawah ni lah yg sedap nya lagu nih....gilo gilo...memang syok dgr...fun...yer just for fun...bukan nak ngutuk ke ape ker....umm pas ni SHIRA mesti dipanggil HALIMAH...aperpown...good luck SHIRA...semoga terus berjaya dalam duni seni ini...


Komen
5 Komen

5 comments:

~aSFaLiZa~ said...

oit!!! ha ha halimah jongang. jongang jongang jongang. mcm org gagap nyanyi.

p/s 1: halimahbinipesot

p/s 2: apa kaitan ko letak label soot kat entry ni. soot jongang ke?

suamihanyisterizuki said...

oittt as...hahaha seb baek fesot xbace blog haku hahahaa...

weh mane de kaitan ngn soot...ko nih..oo ko ckp soot jongang yer...

cik daisy said...

haha.. lagu jongang tu mmg klako giler..

Nani said...

yg series ni xbes sebab Esah dlm Halimah Jongang The Series tak cantik mcm Julia Ziegler.. ;p

i like Pierre Andre..bes walaupun dia lidah kecik (atau bahasa pasarnya lidah pendek, haha) ;p

suamihanyisterizuki said...

a'ah kak d, seyes klako, setiap kali dgr, mesti pakat gelak jer...

hahaha,
yang pasti kan nani lagu dia tetap mengamcam...hehhee