Ini Wilayah Hijau: Risau


04 February 2010

Risau



Korang tengok brite tak semalam...? kalau Buletin Utama TV3 tuh, 1st berita lagik dah keluar, alaaaa pasal seorang remaja menikam ayah dan abangnya...ayahnya meninggal, manakala abangnya koma...kejadian berlaku di Kampung Duyong Wan Su...itu kampong sebelah kampong hany tau...alahaiii even kampong sebelah pon, tapi sbnrnyer dekatttt sesangat...sebabnya kitorg kan 1pulau...so xla beso mane pon....


sbnrnye hany tak tahu pon pasal brite ni. tetibe mmbe hany, nani...msg suruh tgk brite pasal kejadian tuh...sedang elok siap baca msg hany on kan tv3...terus je brita baru start kan...shoooottttttt...seyes terkejut bagai arr....hany kenal itu rumah yang dipaparkan pada srin tv...tapi hany igt igt lupa akan lelaki yang menikam itu...tapi lagik...yg menjadi mangsa nya hany sangat ingat...sebabnya mangsa iaitu abang nya itu pernah ngorat, ushaa mmbe baek hany masa kt kg dolu dolu...alaaaa sian  giler...and sedey sbb ayahnya meninggal....

info dari utusan malaysia 

then, hany capai HP, kol mak ayah hany kat kg...woooo risau ngko....dah la mak ayah hany duduk berdua je kat kampong...

hany : mak, tengok dok brite pasal org duyong beso?
mak : tak tgk brite td, tapi tahu doh...org dyg wan su tuh, duduk dkt pangkalan bot tuh...
hany : knape dia ngamuk? dia penagih ker? dok kannn... 
(ok, mind set, kalu penagih peratus nak jadi kejadian mcm ni tinggi...then hany kenal budak tuh, and seigt hany dia bukanla mcm tu...)
mak : dok eh...dgr crite dia mimpi, org suruh bunuh abag dia...
hany : mak maghrib2 kunci terus pintu pagar, pintu rumah...pintu belakang tuh tengok sket...pastu kalu org panggil jgn senang2 buka pintu...mana ar tahu...
mak : yer, mak kunci sokmo doh pintu...tak yah risau laaa...

**alih bahasa terlah berlaku ke atas dialog di atas**


seys beb, riso tahap gaban ni...pastu dial numbe MZ lak...MZ tgh keje lagik masa tuh


hany : B, b tau dok, kat kg syg ....bla  bla bla bla... (terus jadi internet bergerak bgtahu suami)
MZ : ye ker...
hany : b, syg riso ar mok ngn pok duk ber2 je...
hany: b, kita bawak mok ngn pok duduk ngn kite ar...nak? buleh???
MZ : ikotlaa...
hany : ummm
MZ : mok ngn pok nak ke duduk ngn kita...
hany : ntah laaa...xperla nnti balek kita tanya eh..
MZ : ha, ok....

letak phone, bukak laptop...buat keje...hahaha dgn harapan hilangla rasa bimbang serta risau yang bertamu sebentar tadi...sapa yang tak riso kan...ishhh...mintak jauh la dari semua tuh...selamatkan mak dan ayah ku ameen....

Komen
3 Komen

3 comments:

me said...

hi mizz hany.. your outdoor photoshoot ms wedding hr tu cantik lah.. kat mana yek lokasi tu?

cik daisy said...

sblm ni pun ade kes lebih kurang camni kan.. bunuh akak, ayah, tok, nenek dia.. haihh.. ikut berita smlm, bdk laki ni dgr bisikan 'halus' suh bunuh abg dia. mmg takut lar..

suamihanyisterizuki said...

kak d: ha tu la...wiso sehhh...dorg cakap suara tu dari pisau rambo yang jadik hiasan tuh...eiii mistik btol.. tp budak tu baek ape kak d... isshhh, xtau la...mcm2 zaman skrg ni