Ini Wilayah Hijau: Akhirnya,dapat jugak steamer/kukusan ;)


12 January 2012

Akhirnya,dapat jugak steamer/kukusan ;)

Assalamualaikum,

Sila jangan gelak, dah berapa lama nikah, sekarang baru ada steamer. ahaha nak buek camno, pakai dapur letrik sangat kan…ha mahai benor steamer nya ha. so tunggu la dulu, tunggu punya tunguu…akhirnya semalam dapat…

Ni pun bukan beli, tapi redeem bonuslink;). dengan 7k points maka dapatlah steamer 18cm nih ha. syukurlah kan…itu pun kan, nak tunggu 7k ni, ntah bila la buleh dapat. guna pun isi minyak jer kan. sebenarnya ada point dalam 3k jer, then 1hari tu, adala kena jawab soalan. so jawapan MZ betol dapat 3k point. dah clear point tu, MZ roger suruh pilih hadiah. oklah dalam masa 1week terus dapat apa yang kita redeem nih…

Picture 034 18cm jer…cenonet jer, tapi bolehla kan…

Picture 036 Brand ENDO, Japan. harga dr website RM79.90

Picture 037

inilah dia ada 4pieces

Picture 039 hehehe…lepas ni bleh buat apam polkadotdotdot…;)

Ahaha, excited ok dapat steamer nih. ok, mari google resipi yang bleh stim stim nih, buleh diet gak kan…

**jom, kita stim, eh**

Komen
10 Komen

10 comments:

wida said...

pas ni buat entry masakan pulak yer..

apak cikidong said...

dah dapat tu, rerajin le masakkk.. hantor lauk kat apak.. hahahaha

MZ said...

Gunakan kemudahan yg ade sebaik mungkin.

Ardini Humaira said...

whoaaaa syiok la akak masauk kukus... wat apam polkadot pun boleh :D

fielah said...

nak steamerr jugaaakkkk... sy pun x ada2 lg mende alah ni... asik2 nk beli nk beli..x beliiii2 jgk.. adoyaiiii...

mzhany said...

@wida
ahaha tak berani wat pos masakan ahaha maluuu ;)


@apak
kang jap lg apak cirit birit;)


@mz
baik wahai suami ku, tengkiu.


@dni
ha tu la, mmg nk try apam polkadot tuh...huhuhu


@filah
huhu nanti bisikan dekat ajak ;)

Azi said...

waa hany jwb soklan pe tu? azi pn dlm 3k je point, nak cecah 4k punyalah pyh..redeem bolehla dapat beg sekolah, botol air kat shell tu..huhuhuh

syalinda johari said...

Hany..comey dan cantik pengukus ituuuuuuuuu...
jeles aiii..

weh buleh la buat kek cokelat kukus..
kekekekeke..

mzhany said...

@syalinda
weh...aku xreti la cmno...ahah nnti aku google...

mzhany said...

@azi
Ha btol kalau beh 5k semuanya biasa je brgnye.soklan hr tu apakah warna yg ada kt logo shell sebut 1warna je dh dpt 3k point. Kalaulah 3k duit. Ahaha seronok;)