بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Monday, January 16, 2012

Jangan menaip ketika perasaan tidak stabil

Assalamualaikum,

Seriusly, jangan buat entri ketika perasaan kita tak stabil, sama ada:

 

1) Tengah marahkan seseorang atau sesuatu perkara
2) Tengah kecewa dengan seseorang atau sesuatu benda/perkhidmatan
3) Tengah tensen sebab tak dapat dapat gaji lagi
4) Tengah down sebab tak dapat sesuatu yang diidam idam kan
 

Sesungguhnya, kita pasti akan tulis benda yang bukan bukan, mungkin pasal seseorang, mungkin pasal sesuatu benda, company atau sebagainya, yang mana pastinya impaknya lagi memburukkan keadaan.

sesungguhnya…hany berada dalam 2 daripada situasi di atas. dan alhamdulillah, hany berjaya untuk tidak menaip dan pergi menenangkan diri dulu dengan menangis dan melihat benda benda hijau depan hany ni, iaitu blog hany dan botol air depan hany. alhamdulillah…tenang kejap.

ok, nak tido…kang bengkak mata masuk opis esok, nitezzzzz

7 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hany sedihkan apa? Sabar la ye..

MM pun siang td ada hot dgn org.. tp tak termampu nak luahkan kt blog.

dayakhs said...

Nyah..sbb tu la aku tk de blog n jadi silent reader sajork..huhuuh..simpan n rase sorang2 sudey..

ch@ said...

Betul-betul, kita selalu tulis dlm diari je. sebab bila taip entry tgh sedih, bila baca smula... aiyaaa.

mikir smula, ni pasal apa aku emo sgt ni? psl apa taip entry mcm ni ni? mulala nak mendelete.

Lady D'yot said...

setuju..

apak cikidong said...

kalo x stabil, cuba ingat muka apak ahahahha sure ilang tension

Mak Lagenda said...

setuju dgn hany. Mmg kita akan cakap/type sesuka hati kita je..so, moga hany dpt tenangkan hati dan cool nnt yeh!

mzhany said...

@mm
ntahla mm, mcm2 la yg ada dlm pikiran nih haisshhh. betol mm mmg tak semua kita bleh luah kat blog nih.


@dayakhs
xpe beb, ko bleh komen je kt entri pnjang2 pun, luahkan prasaan ahaha


@cha
huhu betol gak tu cha, tp hany jenis yg tak suka tulis diari huhuhu. tp takpe InsyaALLAH akan kawal diri ini dari tulis yg bukan bukan...


@LadyDyot
;)


@apak
ahaha kalau ingatkan muka kompom pengsan terus ahhaa


@mak
a'ah mak, tengkiu...

Followers