Ini Wilayah Hijau: Nasi Dagang for lunch ;)


10 January 2012

Nasi Dagang for lunch ;)

Assalamualaikum,

Korang plan nak makan ape tengahari nanti? hehe tajuk jer nasi dagang for lunch. huhu padahal mana ada pun nasi dagang sekarang ni ha;). kitorang kalau balik ganu kan, mesti makan nasi dagang atas pasar payang tuh.

Selalunya kitorang akan pergi kedai makan NO1 atas pasar payang tuh, dan akan beli nasi dagang dalam kelongsong daun pisang yang memang ada atas meja makan tuh. harga RM1.50 untuk 1kelongsong tuh. dan selalunya MZ akan ambil 3kelongsong untuk dia sorang huhuhu…

Korang pergi cakap je kat budak yang kerja kat situ, cakap nak nasi dagang 3bungkus, nanti dia akan bungkuskan kuah dah bagi la kat korang…

Picture 009 sebesar ni je ha kelongsong nye

Picture 010 simple je, nasi kuah lauk, tapiiii kuah dia marbeles…

So, kalau korang berkesempatan untuk breakfast di pasar payang, cubalah nasi dagang nih. nyumnyum…

Komen
15 Komen

15 comments:

munna said...

hari tu pergi pasar payang kak munna makan nasia ayam je... itu pun hampeh rasanya...ntah bila lagi sampai pasar payang tu nanti

Irfa said...

i like nasi dagang sesangat.
tu ari masa rasa posa gi ganu tak jumpa nasi dagang sbb ramai org masih beraya.kena repeat sekali lagi la kot

wida said...

kalau mkn 1 mmg x cukup kan..hehe

Dokter faRyn said...

sedap nyaaaa nasi dagang!!!
rindu nak makan nasi dagang arwah nenek kite.

memang jadi tradisi,
setiap kali raya makan nasi dagang as main dish. nasib baik ada yang mewarisi air tangan nenek :)

Ardini Humaira said...

lama tak pekena nasi dagang.. sobss... rinduuu

syalinda johari said...

hany, pasar payang dengan kuala terengganu jauh dok??

suri solehah said...

sedapnya...terliur lah pulak hehe

Nur-nba said...

Lamanya tak makan nasi dagang..

mzhany said...

@nur
Huhu kena cari ni nur;)

mzhany said...

Linda,pasar payang tu berada di kuala terengganu la.ko stay kt primula kan?dkt batu burok,alaaa dalam 20 minit je sampai la ke pasar payang dr primula. Tu pun dlm jem. Kalu x kejap je dah smpai...

mzhany said...

@suri
Hehehe ni yg biasa je nih.xlengkap sgt kalau lengkap lagi la terliur;)

Azi said...

nasi kat kg. murah kan hany. rindunya kat kg. en suami...

apak cikidong said...

tanakk!!!! nak kopok lekorrrr!!!

Lynn Hamzah said...

terasa lapar bila tgk nasi dagang nie...

ozzy said...

dulu pergi pasar payang tp x jumpa pun nasi dagang ni..