Ini Wilayah Hijau: Online Support TNB


16 January 2012

Online Support TNB

Assalamualaikum,

Kali ni entri berkaitan teknologi sikit. Rupanya TNB dah ada online support. hehe sori hany ketinggalan. Ingatkan menerusi email and call sahaja, tapi sekarang dah boleh chat dengan customer service TNB. Baguslah sebab ada choice la nak email ker, call ker or nak chat jer kan.

 

1) Sila ke http://www.tnb.com.my/, Click pada One Stop Enquiry Centre

001

 

2) Sila click pada icon kotak kaler hijau yang ada gambar awek tengah senyum tuh. icon akan tukar kaler kuning sekiranya awek tu offline.

002

3) Pilih topik berkaitan apa yang anda nak tahu, then masukkan nama korang, letak la nama apepun kan, aaron aziz ker, aaron kwok ker…

003

4) Ha adalah tu awek yang akan layan korang, tanyalah apa nak tanya kan…

tnb chat 1

So far, hany puas hati sebab senang, tak perlu call, ahaha padahal boleh je nak email kan…;)

**bagus macam ni, lepas ni harap smeua agensi ada webchat untuk customer service nih;)**

Komen
3 Komen

3 comments:

Ardini Humaira said...

betul3 kak.. mudah sket.. kalo tak, melambung bil tepon kalo nak call diorang ngehehee

Lady D'yot said...

oooo..air asia pon ada wat gak.

mzhany said...

@dni
ha btol kan dni kannn ;)


@ladyD
ahah akak taktahu sbb dah lama tak bukak web airasia ;)