Ini Wilayah Hijau: Hujung minggu di darul naim & darul iman


28 January 2012

Hujung minggu di darul naim & darul iman


Assalamualaikum,
Hujung minggu yang akan memenatkan. Bukan setakat akan,malah memang dah penat. Hany cuti 3hari,jumaat sampai ahad. Balik ke kelate and ganu. 3hari untuk 2negeri. Walaupun sebelah menyebelah,tapi bleh tahan jauh jugak tuh.

Jumaat,jam 7pagi,gerak ke kelate,sampai jam3ptg. Sebab tak jem kan. Sampai je terus ke rumah kenduri sedara sebelah MZ.kul7mlm hany dah start rasa penat sangat. Ngam ngam maghrib kitorang undur diri balik rumah. Kul10 dah masuk tido.ahaha awal giler. Sabtu plan nak keluar pergi beli barang plastik,barang barang rumah la. Biasa lah kat kelate ni murah kan.dengan keadaan semasa terpaksa lah cari tempat murah. Tapi kalau melibatkan barang plastik,certain certain je lah beli yang murah. yang melibatkan barang panas takleh la kena lah cari tupperware ker,eh demand;)

Ahad,pas breakfast,akan gerak ke ganu.ngamngam sampai zohor,Solat and lunch. Then akan terus gerak balik selangor. Kat ganu memang tak sempat tido. Nak buat camne kan. Plan asal memang taknak singgah ganu. Cuti lainkali je balik ganu kan,tapi dah mak hany tahu kitorang balik kelate,ko sampai hati taknak singgah kan.lagipun mak hany cakap singgah je pun takpe nak tengok kitorang,lama dah tak tengok. Huhuhu hati mana tak sayu ye dok. So tu yang singgah ganu lak ni.

InsyaALLAH,akan ke pasar payang jap sebab ada yang pesan serunding daging,then nak beli keropok jugak barang sepeket dua. Sepeket dua lah sangatkan. Tengoklah nanti kompom penuh bonet tom grey tuh. Kali ni adik MZ follow balik kl skali,so tak risau la penat sikit pun sebab for sure hany takyah drive hohoho.

Okaylah,begitulah cerita hari minggu yang dah dan akan hany lalui. Semoga semuanya smooth. Kita hanya merancang,ALLAH jua yang pastikan betul ikut rancangan atau tidak...

**isnin plan nak mc,tapi masa bertolak balik hari jumaat lagi dapat mesej dari superior warning,isnin jangan EL/MC, ahaha ada keje urgent. Ceitttt**




- Posted using BlogPress from my iPhone

Komen
4 Komen

4 comments:

syalinda johari said...

hahaha..hany, dengan keadaan semasa korang baru dapat segala tunggakan gaji tu kann..mesti penuh bonet kereta memborong..kekekekeke

mzhany said...

Linda,ahahaha tak jugak. Aku kena beringat ingat dgn masa akan mendatang hehehe. Tapi mintak juahla kan dr jadi perkara yg sama ameen...

Hanis MY said...

Hany... Nok jugok kepok hehe...

mzhany said...

Alololo hana,hana jauh sgt la dear. Ishhh kalau dekat hanybagi ;)