بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Monday, September 07, 2015

Masakan Terengganu di Atmosphere, Seri Kembangan

• بِسْـــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Singgang Warisan,
Kedai yang sediakan makanan Terengganu terletak di Atmosphere, area Giant Seri Kembangan. Sila google ye, pasti jumpa. ;)

Haa berikut adalah menu yang hany sempat snap




Mee sup, pulut kuning, rendang ayam, laksa kuah putih, laksam, nasi dagang, nasi minyak, semua makanan Terengganu. Singgang pun ada. Kitorang pergi malam, nasi dagang dah habis sebab ada satu group kat sebelah dah borong habis kot.haha sebab diorang ramai dalam 10 orang or lebih. So husband amek laksam, hany amek nasi minyak gulai ayam ;)

Nasik Minyak, ayam 2 ketol

Laksam

Haaaa, camno? Husband hany cakap laksam dia BANYAK, tapi dia punya SAYUR TU SIKIT, kira tak memadai dengan laksam yang banyak. Bila gaul gaul dah macam takder sayur. Rasa, not bad lah.

Untuk nasik minyak, bagi hany rasa nasik minyak Ganu tu ada, manis manis nya tu, lauk pun banyak 2ketul, tapi sayang kuah dia tak panas lah, adoiii spoillll. Memang lah kita faham, diorang masak siap2 kan, ni bukan makanan goreng, order baru buat. Tapi kalau kuah tu panas, fuhhh lagi masyuk.

Harga, hmmm agak pricey lah. Tapiiiii ni klang valley beb, jangan anggap nak sama harga dengan Ganu. So far, memang dah kena lah harga macam tu kan.


Perhiasan dalam kedai pun unik. Kanan dan depan kedai dia kawasan luas, ruang dia besar dan jalan jauh. So kalau bawa anak anak memang boleh lah biarkan anak anak main main depan tu, selamat. Haaa baju kebaya tu, kain songket zaman lama tu tau. Mak hany pun ada lagi baju songket ni, biasa baju nikah sanding ni...

So kalau ada yang teringin tu, boleh la cuba masakan Terengganu di atmosfera, belakang giant seri kembangan.

4 comments:

syalinda johari said...

singgang dia aku xleh blah..hahaa..singgang aku buat lagi sedap kot..
wakakakka

Rohani Hashim said...

Hahaha naseb aku g malam,kalu g tghr mesti aku pn ambil singgang

mamawaiz said...

haih...kat ganu kalau ada org jual nasi dagang harga gitu mmg saje kena kate dek org lah, hehe

Rohani Hashim said...

Hahaha tau xpe kan wida. Mampoihhh masuk paper terus la

Followers