Ini Wilayah Hijau: Sabtu, Hujan & Baju Baby


20 September 2014

Sabtu, Hujan & Baju Baby

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •


Assalamualaikum,

Sabtu menjelma...selamat berhari minggu wahai sahabat sekalian. Besh kan 5hari harungi kerja,nak nak kalau kerja yang agak stress tu. Tiba je jumaat semua pun sengeh je...sebab esoknya sabtu bolehla rehat secukupnya kan.

Hany weekend ni tak ada lah plan beriya sangat. Kitorang biasa sehari akn keluar sehari lagi kat rumah je. Biasa sabtu lah kalau nak ke mana mana. Jadinya ahad boleh rehat je kat rumah. Minggu ni plan ke PICC je,kan ada expo baby tu. Haaa saja jer lah nak meramaikan;)

Sebenarnya,sabtu ni jugak plan nak basuh baju baby. Haaa syik tertangguh je kan. Sekali dalam 6.40 pagi tadi,hujan rahmat dari ALLAH pun turun. Takper lah tak jadi lah nak rendam baju baju tu semua. Boleh je sebenarnya basuh keringkan dan jemur dalam rumah. Tapi kering angin dengan kering matahari ni berbeza kan.



Sorting baju baju ikut kaler. Ni dah buat minggu lepas. Tapi tu lah tertangguh pulok. Last last masukkan balik dalam plastik. Hari ni dah hujan ni,tunggu esok la tengok macam mana cuaca kan. Hari jumaat semalam gigih basuh semua baju baju kitorang,baju kerja baju yang seminggu dalam bakul. Hany suka kumpul seminggu baru basuh. Kira basuh semalam sebab hari sabtu ni nak basuh baju baby la. Hehe tapi takper...kita tunggu mentari pasti muncul kan;)

Satu hapa pun tak kemas lagi,beg pun tak ready lgi ni.hehe...insyaALLAH semoga semuanya di permudahkan ALLAH...aamiin.

Komen
8 Komen

8 comments:

Miz Eija said...

wah bestnya... nak dapat baby.... congrats in advance :)

syalinda johari said...

Hani.. best Tak PICC tu

Rohani Hashim said...

@Miz Eija
TQ Eija, ni dah lewat ni nk mmbasuh haha...

@Syalinda
Tak beshhhh! ;)

Etuza said...

tahnia rezeki bertambah..anak tu rezeki Allah..klik ya blog baru ni
http://madey09.blogspot.com/

ch@ said...

hany, kita doakan smg smuanya di permudahkan, nnt hany email address hany pd kita ye. nsahida@gmail.com mana tahu ada rezki boleh jmpa bb hany :D

Azi Azidah said...

murah x baju kat Picc tu... dah lama x pi ekspo2 ni...

Rohani Hashim said...

@Etuza
yer alhamdulillah...rezeki ALLAH

@Cha
tq cha...aamiin. ok nanti hany email yer


@Azi
xbesh la azie.harga sama je mcm kat luor. lagipun sikit je booth nya sbb sekali dgn investment expo kot.

syukur said...

Selamat ya, sampai hari kelahiran.