Ini Wilayah Hijau: Buat aku bertambah jatuh cinta


19 August 2011

Buat aku bertambah jatuh cinta

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ


Ingatkan hany ada pernah buat entri pasal ABAYA. hurmmm, sampai sekarang masih duk ushar algi. huhu mahal sangat nak dibeli;). size semua hany dah tahu. Lepas tu baru ni hany pergi PKNS Bangi. Tujuan asal nak mencari tudung untuk spupu hany. sekali ha, terjumpa la kedai ABAYA ni. zas zas zas masuk la…tapiiiii harganya lagi mencekik dari online. maybe sebab dia ada kedai kan. so up la harga nk bayar sewa kan.

Hany ni, duk la hai membelek belek abaya tu semua. seriusly sangat cantik. siap dengan shayla sekali (shayla tu mcm shawl la). corak shayla tu sama dengan corak abaya. fikir fikir takkan beli ni, jadi ambil keputusan untuk try abaya tu. sedang elok semuanya saiz L, 56. ni bukan standard saiz Malaysia, kalau tak silap ni saiz dubai…kalau tak silap la.


IMG_0053 macam ni ha harga dia 390 hengget.


Ha macam tu ler rupe hany memakai abaya. yang ni paling simple corak dia. tapiii kan rasa lain sangat pakaai abaya ni compare dengan jubah. jubah selalu nya cutting dia straight cut kan, tapi ada jugak yang jenis kembang kat bawah. tapi abaya ni cutting dia macam A cut. dia ala ala kurung pahang la. dan yang paling ketara adalah kain nya. kain nya sangat lembut dan tak panas. hwaaaaa suker!!!

tapiiii,
kena berpijak di bumi yang nyata. ahaha lupakan saja niat itu. ushar la dulu, nanti nanti ada rezeki lebih kita beli la yer hany. sabar yer.
Komen
10 Komen

10 comments:

fazilzura said...

HAHHHHHHHHH rm390 ... umakaiii mahei nye

Norhafiza said...

errrrrrkkkk..patot la kainnya sedap hany..rege mak datok huhu..tak mampu le No naponyeeee (kene pijok bumi nyate gop huhu)

littlehumblelynn said...

hany

adik kak lyn PTD kat dubai..baru nih dia ada balik utk cuti raya..kalo tau ada jual kat sana..harusler kak lin order jugak..nak merasakan..

hehehe..

RedBerry said...

Hany,

Berry pun suka ABAYA!!! i mean tingin nak pakai.. tapi ada size ke for me? Again... awat mahai sgt?? Erkk... satu lagi.. i thot ABAYA and Jubah sama... hehehe

Hany, u mmg comey pakai Abaya... suruh MZ banjer *wink*

Diyana said...

cantik abaya!marker pen atas dahi pun cantik.hehe

ch@ said...

comel je. kalau kita yg pakai? mau baju je berjalan. org tak nmpk. mintak la kat MZ hany, mesti dia hulur sambil sengih2.

apak cikidong said...

waduhhh swjuk je tengok..

mzhany said...

@zura
ahaha tahu tak aper kan, mahai bebenor


@no
ha tu la no, tapi seriusly memang sedap kain nya. betol kena berpijak di bumi yang nyata


@kaklyn
alaaa kaklyn, kenapa tak pesankan kat dia...uuuu nak jugak, mesti dapat murah sikit. hany nye saiz L tau 56.;)


@berry
beryyy sure ada punya, coz sainya sampai xs pun ada. yang kecik lagi senang cari tau cantik2 design nya.


@diyana
ahaha marker pen tu free jer, abaya yang mahai ;)


@cha
hihi, cha, hany pun rendah jugak tapi sbb hany kembang, jadi hilang sikit rendah tu;)


@apak
hihi

Hanis MY said...

lawa sangat tapi harganya adoii pengsan! huhu takpe kumpul duit dulu sure boleh beli...mesti teringat kan?

wida said...

wida baru jer beli abaya rm200.00..kat anak saudara MKS. bawak balik dr cairo..dia belajar sana.
ada saiz besar..kalau hany nak tgk boleh lah.tp raya ni wida balik selangor.