Ini Wilayah Hijau: حلال @ حرام


09 August 2011

حلال @ حرام

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

8-9-2011 11-10-18 AM hany ambil di FB, tapi ada watermark kat gambar ni so gambar asal mungki milik http://sazuya.blogspot.com

 

Terpanggil jugak nak buat post pasal ni. rasanya semua orang dah heboh kan, hany lak baru je tengok senarai yang dikatakan TIDAK HALAL ini. siap disertakan reason kenapa TIDAK HALAL.

8-9-2011 11-10-43 AM hurmm, SITI dah tampil buat kenyataan, yang mana produk nya adalah HALAL…

 

8-9-2011 11-11-11 AM

MAMEE??? dari kecik makan benda ni kan kan. besar ni pun ada gak sekali 2 makan, haishhhh STOP la pas ni yer.

 

8-9-2011 11-11-23 AM yang ni kecik sgt, tak nampak jelas. tapi ada nampak FFM. sila la search FFM, produk ape dia ada kan…

 

8-9-2011 11-11-34 AM

8-9-2011 11-11-44 AM JJ tu beb…haishhhh…sila tengok reason dia.

 

8-9-2011 11-11-54 AM lagi JJ. yang bukan dalam bulatan tu sila la tengok jugak.

 

8-9-2011 11-12-13 AM hotel hotel ni hany jarang pergi, tapi kena la ambil tahu kan.

 

8-9-2011 11-12-30 AM Kyros kebab, tak pernah try lagi, so takleh try dah…

 

**haishhh, susah looo ini macam. tapi kang senang kalau ada 1senarai yang menyenaraikan semua yang TIDAK HALAL ni, senang orang nak cek kan**

Komen
9 Komen

9 comments:

wida said...

yelah hany..banyak mkanan halal jd x halal skrg ni.
tp yg paling teruk kena simplysiti tu lah..

fazilzura said...

sume tu jrg2 i pergi & gune ...

alinac lover said...

risau gak kan kang ter guna atau termakan

Cikidong said...

cuba tanya JAKIM untuk kepastian yang hakiki.. :)

littlehumblelynn said...

aduiiii


terasa kelat di tekak..rajin jugak pg AEON -LA BOHEME tuh..m/mana diorg leh letak tanda HALAL besar2 tuh yek..sakit jiwa tgj..

Diyana said...

siti kate halal?habistu yg dlm surat tu apa die..?simplysiti sape punye?

kristalbiru said...

banyak gak orang xtau mende ni.. adeh..

Norhafiza said...

ye la hany..No pun ade gak tengok bende ni huhu..

fiezaradzi said...

makin byk kan skg ni benda2 cmni.. huhu