Ini Wilayah Hijau: Nenek TAK SUKA kakak…


18 August 2011

Nenek TAK SUKA kakak…

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

Situasi:

Hany pergi ke kenduri kahwin, masa tu tengah sibuk sibuk buat kerja la, then hany nampak akak ni sorang dukung baby, sambil buat kerja then ada sorang budak lagi duk ikut belakang akak ni jer.

Hany pun pergi la pada akak tu, hulur tangan untuk dukung baby dia, akak tu senyum lepas tu akak tu pun cakap la pada anak nya yang duk ikut dia jer.

“kakak, ikut auntie ni akak, adik pun ikut auntie, mama nak buat kerja ni”


Lepas tu,
budak tu pun follow hany.


Hany pun ajak la budak comey tu ke luar, jauh dari kawasan orang tengah sibuk nak buat kerja. lepas tu hany berbual la dengan budak comey itu.


Hany : kakak nama kakak?

Kakak : Nama kakak TRIA MUNIRAH.

Hany : alaa cantik nya nama kakak, adik nama ape?

Kakak : Adik nama MULYANI.

Hany : auntie nak panggil adik ape eh…

Kakak : tapiiii, nenek tak suka kakak

Hany : eh kenapa pulak nenek tak suka kakak, kakak kan comey, auntie suka tengok kakak tau

Kakak : NENEK TAK SUKA KAKAK, SEBAB NENEK CAKAP NAMA KAKAK MACAM ORANG PUTIH, NENEK TAK SUKA, NENEK CAKAP LAGI TRIA TU NAMA ORANG PUTIH… (sambil mengurai air mata kakak)


TRIA tu di katanya nama orang putih, lepas tu sebab nama pun nak benci cucu sendiri. haishhh macam macam la.


**ini adalah mimpi hany**
Komen
9 Komen

9 comments:

wida said...

eh..boleh pulak mimpi cam tu yer..hehe

apa maksudnya tu yer

fazilzura said...

emmm , mimpi pe tu ye?

Diyana said...

wah mimpikah itu?hehe.klu diyana,tk boleh nak ingat details mimpi.hehe

littlehumblelynn said...

dpt baby girl nanti kena letak nama TRIA ok..sgt comel..pening kepala dah ok?

ch@ said...

insyaALLAH ada rezeki utk Hany nanti. kita sama2 berdoa ye. comel je nama. takkan la sebab namapun nenek benci cucu. panggil je la nama lain pun, janji org sama. eh? emo pulek. hihiii.

misyamissyou said...

hoho! mimpi ye kak..hehe..ingt betul td..ala, kak..kdg2 betul org tua xsuke..org tua kan mmg cm tu..

mzhany said...

@wida
ha itu le, ntahla tak tahu pulak ada apa2 maksud kan


@zura
huhu itulah mimipinye


@diyana
serius yang ni hany igt owh details nya terkejut jugak boleh igt.


@kaklyn
huhu kaklyn, MZ tak suka letak nama yg ada dua nama, kalau boleh dia nk 1 jer.


@cha
ha itu la cha, hany pn pelik smpai mcm tu ke, eh ada ke org mcm ni eh;)


@misya
mungkin la kan misya

fiqkbe said...

laa... mimpi rupa nyer... ingatkan betul. baru nk tnya mksd tria tu apa.


p/s: akak, fiq dh emel akak. cpt reply :)

Norhafiza said...

walopon mimpi tetap menyentuh emosi No hany..tambah le genang2 air mate ni hooooo