Ini Wilayah Hijau: Bukan dawai lagi ;)


01 November 2011

Bukan dawai lagi ;)

Assalamualaikum,
Sejak dari lepas nikah,langsir rumah hany kitorang buat dawai jer.Sebabnya masa tu nak cepat sebab pergi cari kain kat nilai,then terus upah jahit kan. Lagi satu masa tu rumah sewa mana ada rail tuh. so sapsapsoi dawai sudah. Kena berjimat ahaha...

Ni baru lah terasa nak buat langsir yang ada besi sangkut bagai kan. Sebab rumah ni dah sedia ada rail tuh. So langsir lama tambah je la tempat utk sangkut di rail tuh. Apa kenama ntah taktahu.

Rail tu memang ada 2,so agak2 nak buat yang berlapis lapis bagai tuh bulehla kan. Tapi honestly hany tak minat sangat langsir yg beriya bagai ni. Memang la tengok cantik ahaha pompuan mesti nampak je cantik kan. Kitorang pergi beli satu set langsir lagi sebab nak gilir gilir tukar.huhuhu beli pun yang biasa jer.lurus macam tuh. Xde nak scalop bagai lah. Ahaha tak seni langsung kan.

Dan yang hijau lama nih baru je siap jahit. So dah setel la. Sonang sikit nak gilir gilir nih. Ni tengah cari untuk buat yg lapis ke2. Ala yang kain nipis tuh je.


**tinted je tingkap,ok gak kan ahaha takyah berlangsir bagai**

Komen
10 Komen

10 comments:

littlehumblelynn said...

Mcm sama rumah kita.huhuhu

Ya ALya said...

langsir lama tu memang trend kot,time lya kwin guna kain n warna cam tu gak...kaler hijau...

qasehraihan said...

lgsir ijau hany mcm sy punya ala meja..hehe

wida said...

ala..langsir pon hijau gak.hehehe

apak cikidong said...

langsir tu lipat2 macam kuih plakk

I am Chipfida... said...

hohoho... aku pon tengah semangat nak ganti langsir tapi blom ade chance nak p shopping kain lagi. meh jayit langsir kat umah aku! aku ade mesin jayitt!!! heheh~

Norhafiza said...

No pernah jahit scalop huhuhu..ya ampun, kene masuk kelas nampaknye huhu...

Ardini Humaira said...

bilik pengantin dni nnt kaler ijau... wasabi :D

Kella said...

haah haah! rumah kita telah mengalami menda yang serupa.. dulu umah sewa memang mendawai dawaian.. sekarang dah pakai yang moden, hari tu dapat langsir yang papa kasi 2 lapis 1 tebal 1 nipis... hehe.. dah buat entri tentang tu.. tapi tak publish lagi ! heheh.. hany ni mesti hijau juga pilihan hatinya.. huhuhu

mzhany said...

@kaklynnn
hehe sama eh hihihi


@alya
ahaha mungkin kot, zaman dulu cenggini ler trend nya kot ;)


@qaseh
ahaha alas meja eh, belh r hany cari se set gituh ahaha


@wida
ahah mestilah wida, kalu buleh cat rumah hijau, luar dalam..ahaha perabot nk hijau, tapi apakan daya ahahaaa


@apak
ahaha mcm kuih lapis eh?


@chip
ahaha kalu g umah ko, ko jugak yg kena jayit. aku ni xde asas pun menjahit nih...mau tahun depan baru siap utk 1sliding door ahahaha


@no
wooo terer tuh no...ahaha langsung tak tahu ape ape


@dni
fuyooo beshnyer...ishhh tak sabar lak nk tgk ;)


@kella,
alaaa cepatlah publish. hany baru nak g cari yg utk nipis punya tuh...tak cari cari lagik....