Ini Wilayah Hijau: Pasti dikunjungi…pasti…


10 November 2011

Pasti dikunjungi…pasti…

Assalamualaikum,
Setiap kali balik Ganu, pasti akan cuba sedaya upaya untuk mengunjungi kedai nih. pasti lah. pusing lah celah mana, carikla masa walau secoet pun demi nak memuaskan napsu makan. ahaha orang kata, tong besar weh. ahaha tapi untuk kes ni, tong besar ke kecik ker, pasti akan cari jugak weh. bukan senang nak dapat area KL Selangor ni, kalau ada pun, amek syarat jer, ko takkan puas la melantak weh.

Picture 110 Ketam goreng tepung..ahaha series tak pernah try ahahaa

Picture 112 Pari goreng tepung, tak pernah try jugak hohoho

Picture 118 Ha, yang nilah duk kemaruk sangat nih. SOTONG celup tepung….

Picture 120 kepok lekor, haaa ini memang harus lah dicari jugak…

Ha, tu dia yang selalu diidam idamkan. memang balik je ganu, kitorang akan singgah kedai untuk makan sotong celup tepung nih. ni masa balik raya haji tuh, kitorang tak sempat balik rumah pun, pergi cari kedai sotong celup tepung nih dulu. hehee sebabnya dah bajet dah, hari lain tak sempat la nak pergi makan makan nih…

Picture 109 ni lah kedainya…sempoi jer, mengadap laut, angin menyapa muka….

lokasi adalah di Batu Rakit.
Komen
11 Komen

11 comments:

wida said...

suka gak pergi area batu rakit..lagi murah dr kedai2 kat pantai teluk ketapang tu
puas hati dapat mkn byk..

Hanis MY said...

pernah gak lepas sini i likeee... terliurnya sotong tu.. pengsan tgk.. nanti kita dating sini eh!

Diyana said...

terliurnye.....huwaaa

munna said...

pergh....selalu tkg sotong celup tepung je... ikan pari pun ada ye...terliur kak munna

misyamissyou said...

sy cm nk nangis la kak...seafood kot!!! tepung xtepung mmg favvy...akak, lain kali post sini leh? :P

mzhany said...

@wida
setahu hany teluk tapang tuh, mmg mahal, mentang2 la tmpt tu jadi tumpuan kannn, geram laaa


@hana
bolehhh sgt hana...hany tunggu hana tau


@diyana
hihihi diyana takleh makan lagi kan..tungguuuuu


@munna
ha kakmunna, kalau kt ganu, semua benda lah nak dicelup tepungkan, udang,sotong,pari,ikankembung,ketam


@misya
eh eh awk ktmana skrg dear, meh la dtg seri kembangna kita g steambot nakkkk

ozzy said...

Dah lama x ke trengganu..ramai kata keropok dibatu rakit lebih sedap dari di losong..yeke?
Pari goreng tepung x pernah rasa lagi..nanti sampai sana nak cari laa

Anonymous said...

Haniazrina83-
perghhhh aku tengok gambar-gambar ni je da meleleh air liur aku di pagi hari....
ape benda yg digoreng tepung mmg sodaaaaaaaaaappppp!!!

mzhany said...

@ozzy
skrg kepok losong mmg dah kureng peminat sikit. kalau ke ganu cuba cari kopok B.T.B, di bukit tok beng (menghala ke airport ganu). hany pun xtry pari nih huhuhu


@pokok
weh, ahaha pagi2 ni makan sotong celup tepung pun besh ni ahahaaa

Kella said...

sedak nyer.. sedaknyer.. rindu nok makang!!

apak cikidong said...

kepok lekorrr ..huuuuuu