Ini Wilayah Hijau: Kebiasaan yang berubah...


16 November 2011

Kebiasaan yang berubah...

Assalamualaikum,
Terima kasih pada sahabat yang mendoakan ayah hany.terima kasih banyak banyak.

Malam ni kitorang tidur kat rumah. Ayah masih di CCU. And for info untuk CCU tak dibenarkan jaga or tunggu. Dan tiada bilik khas untuk yang menjaga even luar bilik. Hari kitorang berkampung betol2 atas kaki lima luar wad dekat tangga dekat lif. Sudahnya staff mintak jgn bentangkan tikar tepi tu. pegawai atasan tegur. Nak buat camni kan.

Then hany decide bawak mak balik rumah tido. Sebab mak pun asyik sakit kepala sebab tak tidur betol2 kan.kitorang banyak kali pesan kat nurse. Apa apa call. Ahaha nurse tu pn hangguk je la.

Dan,
Malam ni kat rumah,mak hany takleh tidur. Ye lah selalunya tiap tiap malam mak tidur sebelah ayah sambil urut kaki,urut perut kan. Then tiap tiap malam mak duk dengar suara ayah mengadu sakit ni la sakit tu la. Ni tiba tiba tidur senyap,sunyi sepi,dan mak tak lena dek kesunyian ini. Mak ajak hany bersembang sembang. Mungkin nak bagi mengantuk kan...

Itu mak yang dah bertahun dengan ayah kan. Yang hany ni baru je brapa lama ni,tiba tiba rasa gak takleh tidur sebab mz dah balik slangor. Haishhh tak dapat bayangkan perasaan mak yang dah berpuluh tahun tu...

Tabahkan hati kami ya ALLAH. KAU mudahkan segala urusan kami,KAU ringan kan beban ayah ku ya ALLAH...

- Posted using BlogPress from my iPhone
Komen
6 Komen

6 comments:

littlehumblelynn said...

Dkt HTAA,ktorg dibenarkan menunggu di ruangan luar CCU 24jam.siap bwk bantal,selimut bagai.smg hany tabah.mak mertua dh slmt kebumi td.

mzhany said...

Tu lah kat sini xleh lak tunggu.masuk mmg sah2 time melawat shj la. Xperla nk buat camne kan. Takziah ye kaklynn...

wida said...

susah jugak kalu xleh tunggu tu kan..ni hany duduk dekat jer, yg duduk jauh tu mcm mana lah agaknya kan

Ardini Humaira said...

semoga mak akak tabah menghadapi dugaan ini dan semoga ayah akak segera sembuh, amin..

No Lan said...

sabar ye hany..semoga hany tetap tabah..setiap musibah ada hikmahnya dan No pegang kata2 ni..

semoga semuanya dalam lindungan ALLAH SWT,..

munna said...

SABAR YE HANY...DUGAAN YANG MELANDA BUAT KITA PASTI ADA HIKMAH DI SEBALIKNYA