Ini Wilayah Hijau: Terangnya Ganu


01 November 2011

Terangnya Ganu

Assalamualaikum,

Korang nak tahu asal usul perkataan TERENGGANU? okay sila lah lihat di sini. Ianya ada kaitan dengan pelangi. dan di sini nak tunjuk PELANGI. Last week, elok je hany sampai rumah, tiba tiba langit gelap…pastu ada la kilat dan guruh baru start. pastu ternampak lah ada dua pelangi. dua ok. kelam kabut amek hp nak snap. serius, dah lama tak tengok pelangi depan mata.

La;au kat kampung dulu selalu sangat dekat dekat nak hujan jer, mesti ada pelangi muncul. Hebat sungguh ciptaan ALLAH kan, tapi ianya sekejap jer muncul. bila hujan turun, pelangi pun hilang…

Picture 071 masa ni angin tak bertiup lagi…

Picture 077 satu tu tak berapa jelas kan…

Picture 079 haaaaaa, canteqqqqq….

 

Hebatnya ciptaan ALLAH kan…

Komen
9 Komen

9 comments:

wida said...

dulu ms kecik2 takut nak tunjuk pelangi dengan tgn..katanya nanti tgn kudubg! hehehe..

misyamissyou said...

sy pn dah lame xtgk pelangi dpn mate..huhuu..selalunye pelangi kedua mesti xjelas..kenape ea?

fiqkbe said...

double rainbow tu.... ;D

munna said...

cantiknya pelangi...dulu masa kecik suka sgt bila nampak pelangi

Fiza Amran said...

hanyyyyy

misss u sorry dh lama x buka blog..
anyway cantiknya rainbow dh lama x tgk yg mcm nie..

org tua tua ckp kalau tunjuk rainbow nanti jari akan bengkok

Hanis MY said...

double rainbow double happiness... subhanallah cantik sgt! sama cm wida, bila tunjuk kena marah...naper ntah mcm2 petua org dulu hehe...

Norhafiza said...

waaah..memang cantik la hany....ALLAH MAHA BESAR...

Ardini Humaira said...

comelnyee pelangi.. lama tak nampak pelangi.. :)

mzhany said...

@wida
a'ah betol sama lah hany pun mcm tu


@misya
umm betol jugak kan, mesti 1je yg jelas kan


@fiq
ha'ah bukan sonang kannn


@munna
kannn pelangi cantik...mcm tak terjangkau nk fikir camna pelangi terjadi kan


@fiza
yezza fiza, hany dulu pun mcm tu jugak, tunjuk pelangi mestit ak luruskan jari, ntah kenapa eh


@hana
ameen, semoga dpt double happiness ameen....itu ler, kena carik nih kenapa tak boleh tunjuk pelangi kannn


@dni
hehe, skrg busy kot, dulu slalu main main kt luar rumah so slalu nampak la kan pelangi;)