Ini Wilayah Hijau: Kisah di hospital


28 November 2011

Kisah di hospital

Assalamualaikum,
Hospital macam macam ragam manusia. Dah masing masing sakit kan.

Abg tu:"busuk weh,bau mende ni"

Abg tu: "ayoh berok ker"
(tanya hany)

Hany: "a'ah ayoh berok"

Abg tu baring,sambil tutup hidung...

Abg tu: "owoh busuknya bau"

Hany: " jap lagi sy tukar la pampers dia bang. Tunggu habis berak dulu"

Selang seminit,serius memang selang seminit jer...

Abg tu: "owoh busuk nya bau"
(sambil pandang hany)

Hany: " Tunggu la kejap bang,jap lagi sy bersihkan"

Terus abg tu baring sambil tutup hidung dgn baju dia. Kecoh. Lepas tu hany br perasan,ada air kencing bawah katil abg tu yg tumpah. Yg patient sblm ni punya.

Hany bagitahu abg tu dan hany bgtahu nurse jugak.abg tu pun start bising bising.

Abg tu: " owoh patut busuk ngat,bawoh katil.berape lama doh air kecing ni.apsal dok buang, apsal tinggal situ. Busuk weh. Hancing weh"

Eiiiii rasa nak lempang je.air kencing manusia biasa ni mana ada wangi bang. Kecoh.

Nak selesa nak besh, pergi private hospital la bang, untung untung kencing ko pun org tadah kan!


- Posted using BlogPress from my iPhone
Komen
5 Komen

5 comments:

qasehraihan said...

setuju..hehe

wida said...

Dah sakit pon nak bising2 yer..emm mmg mcm2 ragam kalau duduk hospital ni. patutlah misi2 pon cam malas nak melayan kerenah patient.
sebab ada patient cam ni lah..buat misi malas nak layan.

brown19 said...

abg tu tak tau syukur btl.... hrp kak hany bnyk bersabar.... =)

d'aNie said...

Salam hany, 1st ly ani doakan smoga tabah dgn dugaan allah..
Kalo kat spital mmg mcm2 ragam..kalo ngan pasakit jgn kata la..ngan org yg tlg jaga pon stu hal jgk..tp yyg plg nyampah n bosan bila time pelawat yg datang tp mulot cam longkang..ye la kita ni dah la susah hati ngan jaga or jd pesakit dia lak datang2 trus tanya soklan itu ini ke arah nk kondem apa yg kita tlh buat..cth knapa ang xmintak 1st class la.apsal xantar private la..mcm2 la..yg ni yg geram, baik ko xyah datang..kan3..

No Lan said...

erk...sabo la cik abang ooooi...esok2 kang hang terberak xde sape nk tolong cuci...huh..

macam2 hal kan hany gelagak orang..