Ini Wilayah Hijau: Tertunggak


24 November 2011

Tertunggak

Assalamualaikum,
Ahaha rasa nak gak publish entri tertunggak nih. Ha pasai apa lagi,pasai emas sukan sea lah. Ibu segala emas kan. Tak heran la indon dapat beratus biji emas pun,tapi ibu emas kita dapat ye dok. Ahaha saja kan.

Dahtu dorang dapat emas asyik kontroversi je,cth SILAT.bengong nak silat ke nk main kejor2 mcm budak tadika. Alih2 dapat emas. Takperlah thai,malaysia dah malukan dorang depan peminat dorg sendiri.

Mzhany tgk sampai habis lah. Memang both team main dgn bersungguh. Malaysia pn byk peluang tapi penyudah je tak kemas kan.mmg striker malaysia utk bawah23 ni kena asah lagi. Paling tensen tgk yg negro tuh nama ape tah,tapi setiap kali indon dpt free kick,dia akn masuk gol pegang2,goyang2 jaring gol. Titus kot nama dia. Ahaha apek mesti tensen nak luku je kepala mamat tuh. Agaknya g jampi dulu tuh,tapi sokmo tak menjadi, xmasuk pun kan.

Bila tang penalti,takyah cerita la kan. Semua dah tahu nak marah sape. Ahaha alaa dia tu bukan je silap masa penalti,sepanjang game dia tak berape perform kot. Sakit ati tengok. Seb baek apek penyelat gol. Kalu kalah memang ko fuckri kena kutuk kaw kaw...

Hany ada baca satu blog,tapi xjumpa nak cari url nak paste kt sini. Penulis dia indonesian. Dia tulis psl kemenangan Malaysia dari sudut berbeza.dia mmg xulas psl teknik ke ape ke. Tapi dari segi SIFAT KEBENCIAN INDON & DOA MALAYSIA SBG ORG TERANIAYA.

Mungkin ada betul jugak,sebab indon selalu perlekehkan malaysia kutuk keji caci,pijak bendera tu sokmo doh. Dlm stadium katanya semua penyokong indon bersifat benci dgn malaysia. Jadi aura negatif yg terkumpul dr puluhan ribu pemint seterusnya akn sampai ke pemain indon. Ha bila dah negatif paham paham je lah kan.

Dan Malaysia di sini adalah org yg teraniaya sbb dikeji dikutuk dicerca,so bila ramai yg berdoa utk malaysia,maka alhamdulillah Malaysia menang. Wallahuallam..

Aperpun,dalam setiap sukan bermianlah dgn penuh semangat kesukanan,pd yg muslim,jangan lupa solat,sokmolah game time maghrib la asar lah.jangan jadikan itu sebagai alasan. ;)





Ini budak,pulul6ptg sudah sarung baju malaysia. Semangat ok. Paksu dorg pun ada dlm team bwh23,tp simpanan la.

- Posted using BlogPress from my iPhone
Komen
4 Komen

4 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

SEMANGAT TNGK ANK2 HANY...CAYALAH...

Ardini Humaira said...

sakit ati kan baca komen2 indon duk tulis malangsia malingsia malaysial la itu ini :'(

mzhany said...

@kakd
Budak2 ni mmg smangat. Beriya mandi awal2 nk paka baju bola. Ni anak sepupu sy ni.


@dni
Ha tu r kan sakit hati owhhh dgr. Biarlah dorg.xhabis2 dengki dgn malaysia.

fazilzura said...

amboi , awal betui dak2 tu pakai jersi msia ye.. semangat waja..

indon mmg dengki , diorg x tau ker.. diorg tu crik makn kt msia ni dgn bahagia nye okey ..
siap ado yg dpt beli umah kt msia ni... ni psl org2 msia ni 'pemurah' sgt2... tp diorg x penah ler nak bersyukur