Ini Wilayah Hijau: Retak


14 November 2011

Retak

Assalamualikum,
Retak,tapi tak menanti belah lagi lah. Nauzubillah mintak jauh. Alkisah balik beraya aidiladha baru ni la...follow belakang lori minyak.nakmemotong kereta banyak. Apa lagi teroelanting la baru dari tayar lori. Tengok2 tarak apa apa lagi.

Sejam lebih baru tertengok ada lah crack dekat dengan wiper. Cisss panjang jugakla. Ape nak buat teruskan perjalanan la. Memecut memotong bagai...sejam seterusmya tengok la tang crack tadi demmmm crack tu dah makin panjang.giler laaaa dah separuh bilah wiper panjangnya

Ni kalau pergi check kat puspakom kompom tak lepas nih. Seb baek ada tinted. Mungkin itu yang buatkan masih utuh kot. Dan nasib baek bukan crack yg macam spider web tuh. Kalu dok berkecai laaaa...

Ni masih tak tukar lagi. Dengan harapan tak ada apa apa berlaku ameen sebab sekarang on da way balik ganu.


Komen
7 Komen

7 comments:

fiezaradzi said...

sbb bwak laju kot, tu yg makin byk crack nye.. ape pun, nasib baik ok kan.. mmg melayang la duit lau tukar nih.. hehe

Ardini Humaira said...

uiii...
bahaya kan ikut lori..
cermin kete deen pecah berderai retak lepas kena batu.. pastu kes parking tempat panas, merekah2 jadinya

misyamissyou said...

kete sy pn penah crack cm ni kak..lame jugak la ayah nak tukar cermin tu sbb leh pakai lagi kan..last2 ayah tukar jugak sbb takut pecah terus

wida said...

eeiii...takutnya.moga x apa2 yer hany

munna said...

nasib baik takde apa2 hany.....

Papa Mifz said...

tak ponah alami situasi nih...harap dijauhkan...

No Lan said...

ya ALLAH..no pernah keje mcm tu hany..terkena batu dekat kawasan bukit..time tu ulang alik kb-trg..hari jumaat pulak tu..harap ada tinted la klo tak dah berkecai..AbangLan patah balik cari kedai terus salin baru huhuhuhu...

No doakan semuanya selamat ye hany...smg xde pe2 berlaku...amiiiin