السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ
Sebenarnya,
Lopat Tikang ni nama versi ganu, nama standard dia adalah Lompat Tikam. kenapa diberi nama macam tu, ntah lah, tak sempat nak siasat yer.
Ha, yang ni adalah Lompat tikam versi KELANTAN, kalau versi TERENGGANU, tiada pulut kaler merah tu, dan santan yang dalam plastik tu dibuat lapisan atas yang hijau tu.
ni first time makan versi Kelantan ni. alaa rasanya sama jer, beza ada pulut tu ha. tapi tak leh makan banyak, muak weh. kalau area equine ni, korang boleh beli di pasar ramadhan equine, area MCD, are 7e tu.
okay,
lepas ni nak makan ape lagi eh. ahaha kena makan kuih yang takder hari biasa. yer lah bukan senang nak dapat kan.
13 comments:
x berapa suka kuih ni..
biasanya kalau berbuka suka mkn kuih tako:)
wahhh dap2.. tp mmg x penah rs yg klantan nye versi ..
* eh awak , kt ner area rest arab tu huhuhuhu terliuq u
kalu makey lopak tokey dni makey pulut meghoh sajo hehehe :D
eh eh eh smlm pun sy mkn lopat tikang jgk...tp versi kelantan jgk...
versi kelantan n tgnu sama je rasa kn tp kat kl nie xpenah lg jupe hok versi tgnu nung..biasa mkn hok versi kel jelah..
x pernah makan..kalo hany belikan sy makan..hehe~
baru makan ari sabtu lepas kt kg..lopat tikang versi ganu, xdop pulut..nik prefer ada pulut sebab berjiwa kelate..hehe
hany : sedih kan jgn kata kelantan terengganu pun fiza x pernah makan lagi..
hihihi kena tikam!
nom nom nom.. camne lah rasenye..
nisa suka kuih ni..sedappppp
Lama dah Berry tak makan Lopat Tike nih. Yum yum....
Selamat Berpuasa, Hany!!!
pertamam kali yong mkn aritu.sdp gak
hany nak tau sebab apa..sebab mase tepung tu duk melompat2 (menggelegak) lam loyang, kemudian kita tikam (kacau sambil menyucuk2) dengan sudip kayu hahahaha...
Post a Comment