Ini Wilayah Hijau: Ayah : Balut buku


24 October 2011

Ayah : Balut buku

Assalamualaikum,

Kali ni nak bercerita pasal balut buku. ha, ingat lagi masa sekolah dulu, semua buku teks akan dibalut la, yer lah nak jaga buku teks tuh. kita kan dapat pinjaman buku teks tu kan, nanti kena lah pulangkan balik. so better balut kan, terjaga sikit, lepas tu tahun depan orang lain pulak nak pinjam. paling suke kalau dapat buku teks baru, lagiiiilah semangat nak balut kan.

Tapi, alkisahnya, hany ni tak balut buku sendiri, semua ayah hany balutkan. hanya da satu sufat tak sabar. kan nak balut buku tu kan, kena set betul2, pastu kena pegang, kena potong, pastu nak kena letak salotape lagi. pastu dengan pembalut lutsinar tu bergerak gerak kan, sampai hany naik hantu, marah marah dengan pembalut tuh.

Pastu ayah hany nanti kan, dia gelak gelak la, tengok hany marahkan pembalut tuh. pastu ayah pun tolong balutkan, keje hany pegang kan buku teks tu, tegak jer, yang lain ayah buatkan. heaven kan anak sorang nih. anak sorang je masa ni kan, tinggal yang ni masih bersekolah, bolehla ayah ko melayan ko. kalau ramai mau nye tak layan. pastu dah naik lemak,a da je buku rujukan kena balut, semua ayah buatkan ahahaha….

tapiiiiiiiii,

itu dulu. kan sekarang hany dah ada novel la konon kan, so nak la balut kan. pastu cerita lah kat MZ, dulu ayah tolong balutkan blablablabla…ayat last hany,

“so sekarang, b la kena tolong buatkan utk syg, pok takde sini”

“malas layan eh….” (sambil baring tengok tv)

ahahhaa, hamek ko. maka kedek kedek laaa, amek pembalut…ukur, gunting, buat sendiri. tapi kali ni bernasib baik sebab pembalut tuh dah boleh lekat sendiri. jadi senang sikit lah, stepnya dah jadi kurang dah.

Picture 070 kental ok balut semua nobel ku. pembalut siap ada gambar nanas lagi

Picture 067 ha lekat sendiri, sonang ok. tak perlu guna solatape lagi.

Pembalut lekat sendiri nih, hany beli dari kakibuku shoppe, area taman equine tuh, berharga 4.80 dan untuk size buku sophie kinsella ni, dapat la 6biji buku.

 

**kan besh kalau pok ade sini untuk tolong balut buku huhu, miss the moment**

Komen
8 Komen

8 comments:

mEiZ SHA said...

teringat zaman sekolah sebok dok balut buku teks..hihihih

wida said...

yelah..teringat zaman sekolah dulu mmg abah yg balutkan buku kitaorang.

Lelord said...

ekekekkkeee hambek ko kan...

eh dulu masa skolah mmg suka sgt balut buku

fiezaradzi said...

mmg best pun balut buku, suka gak dulu2 sek.. skg, kdg2 je balut hadiah.. pun suka..

fazilzura said...

dolu2 selalu arr jd ulat buku.. now dh kureng

Hanis MY said...

tak pernah jumpa pembalut lekat sendiri tu...hana suka balut2 tau meh sini hana balutkan buku hany..

Norhafiza said...

hehehe,,anak manje la ni yeeee...

anak2 punya No belikan yg pembalut siap juga tp kena salotep sendiri gak..pembalut tu biasa dh ada untuk saiz buku teks SekRen dan SekMen..

ch@ said...

kita dh mls nk balut. beli, baca, simpan, nmpk mcm blm baca je, yg penting kena slmtkan drpd oni. ini dah ada 2 askar, tak smpt nak membaca gamaknya.