Ini Wilayah Hijau: Daging KISARRR mana?????


03 October 2011

Daging KISARRR mana?????

Assalamualaikum,

Ahad petang, teringin nak makan spageti, so bergegas la g Jusco Equine, mula mula pergi la amek cendawan butang, lepas tu mix vegi, lepas tu pergi la bahagian sejuk beku, nak ambil daging kisar ramly tuuu…kalau kat jj equine ni letaknya belakang berhampiran tempat jual telur tuh. sampai jer, eh mana pulok ni daging kisar….

Pusing pusing pusing…eh bukan sepatutnya kat sini ke letaknya, ahhhh mana daging kisarrr nih? nampak la pekerja JJ, nak pergi tanya, tapi takpe, check dulu lagi sekali, round dari belakang sampai ke depan. setiap peti tu hany stop and tengok apa ada kat situh, belek belek betul betul.

Cissss, patutlah tak jumpa, dah bertukar rupa pulak dah. haishhh dah lama benau tak beli barangan ramly nih.

IMG_1014 ha sekarang dah bertukar betuk jadi empat segi. namapk tak dia bagitahu pembungkusan lama tuh. hehe…

 

Patutlah hany tak jumpa, dalam otak duk set yang jenis bulat bujur tuh. lain kali cari dengan mata hany, bukan dengan mulut. seb baek tak pergi tanya pekerja JJ tadi, kalau tak maluuusss “nih ha kak, depan mata kak dah ni, tak nampak lagi ker?” ahahaa…

Pastikan Ramly, baru Beli ;)

 

**korang dah tahu eh pembungkusan ni dah bertukarrrrr?**

Komen
7 Komen

7 comments:

wida said...

x tahu jugak...
jrg2 beli daging kisar ni:)

Amirah Yusof said...

sedapnya kak..hulur sikit2 nnti.. :)
p/s buat post psal resipi spageti akak

littlehumblelynn said...

hany

akak kalo beli barang basah..ini wajib ada..sbb suka masak pegedil daging..anak2 suka makan :D

r.i.t.a said...

hahaha...betul rupenyer laki aku ckp dah tukar packing...
aku plak, men"deny" kata-katanyer itu....
dah berdosa aku kt laki aku...hahaha

Fiza Amran said...

tahu dah tukar... bila 4 segi nie senang amik sekeping sekeping so x mencemarkan daging yang lain...

Nurul Mazni said...

xtau jugakkkk.. dah lame sangat tak beli. wahhh. cam nie lagi senanglah yer dari yg bujur tu..

mzhany said...

@wida
huhu takpe hany bagitahu nih ;)


@kaklynnn
ooo macam tu eh kaklyn, hany jarang beli tu yg baru tahu tuh...


@fiza
a'ah fiza kannn senang sikit yang nih


@nurul
a'ah nurul mmg senang sikit yang nih.ada 2keping dalam 1paket