Ini Wilayah Hijau: Mari kita check HP ori ke tak?mariiii…


06 October 2011

Mari kita check HP ori ke tak?mariiii…

Assalamualaikum,

Jom kita check HP kita. owhhh info ni hany tengok di blog suhaida. Hany dah check HP hany…ahahaha demmmm ada yang dari CHINA wehhhh. mana ku tahu kannnn…

CARANYA:

taip *#06#, taip di bahagian korang nak buat call la. jangan taip kat mesej pulak…elok jer taip # yang hujung tuh, nanti akan ada popup keluar nombor. ha, lepas tu cuba check nombor yang berada di kedudukan yang ketujuh dan ke lapan. yang ke7 dan ke8, kedudukan tau.

 

02 or 20 : Dari CHINA = LOW QUALITY
08 or 80 : Dari GERMANY = FAIR QUALITY
01 or 10 : Dari FINLAND = VERY GOOD
00 or 03 or 04 : Dari kilang asal HP = BEST MODEL QUALITY
13 : Dari Azerbaijan = VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH

 

Mariiii kite check HP kite;)

Picture 312 Nokia 6220, nampak nombor yang berada di kedudukan ke7&ke8. 02 ok! hwaaa HP dari CHINA…

Picture 315 hehehe 00, ahaha seb baekkk ok!!!

 

owhh itu aja, check ler kalau nak check yer, tapi tak tahu betol ke idok kan info nih….huhu

Komen
11 Komen

11 comments:

wida said...

04..dr kilang asal..hehe.
good info lah..tq:)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

oriiii...ehehhee

Diela Zaimi said...

03...nasib baik...tq hany... ;)

Lady D'yot said...

03...hehe

syalinda johari said...

04- sebbaik.. good info Hany.. padan la henpon aku ni walaupun dah beribu kali kena baling ke dinding masih bertahan...

Fiza Amran said...

04 - wow thanks for this great info..

nisa said...

O4..yehooooo...seb bekk..tapi abah yg beli handset saya utk birthday hari tu..seb bek ler..

Oasis said...

Salam Hany...tima kasih utk info tu. Semua phone boleh guna cara ni jugak ke?

MOBYDICK said...

00,di import segar dari kilang,,,

fiezah91 said...

wah mcm tu ek nak cek. hehehe. 00.. :)

mzhany said...

woooo, semua orang fresh dr kilang asal eh....cayalah korang...


wadi, semua hp boleh guna cara ni, iphone hany dh try, BB takt ry lagi...