Ini Wilayah Hijau: Dalam Taman....


02 March 2010

Dalam Taman....



Dalam hati ada taman, wow....
Dalam Taman ada...bunga...ye r tuh...

tapi,
kali ni nak citer, pasal dalam taman ada jem...yer jem...jem lak seawal 8pagi...siotttt tol...da la hany kuor kul8 nak elak jem...sudahnya jem kan, pastu dalam taman...xleh trime langsung....

elok je hany kuor simpang umah hany, pastu tgk kete berduyun2...igtkan sbb ade yg bawak slow...ceitttt, ropernye jem, siap brenti renti lagik...aduhaiii ape lak ni...pepagi dah jem ni, and ni 1st time tau...sebelom ni, dgn kadar kereta yang sama jumlahnye...elok jer bergerak kan...

memanglah kt taman hany nih, ade dua lane, tapi 1 lane tutup...so terpksa la share 1lane utk masuk dan keluar...tapi selama hany duduk sini, itu bukanla masalahnya...xpernah terjadi pon...

so, pagi tadi, even hany kuor dulu, MZ dah lepas dah mencilok sana sini dgn 'BMW' merah hitam hany...haha nak jugak BMW tuh...ceittt....






jalan punye jalan, berdenyut denyut...eiiii riso giler...hahha sbnrnye hany takot, sbb manual...hany xpndai sgt tau...and naseb baek jem and stop stop kat jalan mendatar...kalau kt bukit, mau hany pasang hazard lamp...hahahaha....dan dan kete rosak yer...

skali, ropenye ada accident kt jalan yang slalu digunakan, and tetibe dorg bukak jalan yang xpernah digunakan...so dorg halakan trafik ke jalan tuh...eiii bo**h laaaa....korang bayangkan la...dah la jalan tuh, xpernah bukak...di buatnya ada benda benda tajam kan...xke haru xpasal pasal kete org lain lak yg problem...pastu dia bukak sempit jer...sbb slama ni dia hadang guna batu...eiii haru betol laaa....dah la pagi pagi ada binatang mcm kala jenking tuh tgh jalan, eh kenderaan kuning mcm kala jenking tuh...da la slow bergerak..pagi pagi cmni la ko nk guna jalan kan...tunggu la jap lg ker...pastu tambah lak lori...xley cakap ape r...

apesal la dorg ni xbukak je lane tuh, bukak terus...senang guna dua lane....korang tahu tak, skrg kan share lane kan...and dah banyak accident berlaku...xtahu la nape dorg xley fikir...hany nye jiran sokmo kol buat report pasal jalan tuh...smpai skrg xde tindakan lagik....

sampai opis, tgk jam 8.22...haru betol...seb baek awal lagik and masih ada parking yg kiri kanan kosong hehehe, itu yang penting....


Komen
0 Komen

No comments: