Ini Wilayah Hijau: SS?


16 March 2010

SS?




korang tahu ape itu SS?

ini 2 S sahaja, bukan S yang Sayang Sayang...Sayang sayaaaang Sayang, Sayang sayang Sayang? pastu di jawab, Sayang sayang Sayang....

tapi 2 S ini membawa maksud SYOK SENDIRIK, nak kena explain jugak ker SYOK SENDIRI tuh?, tak yah la kan....

hari ni,
ada yang berkata pada hany, cuping telinga ini sendiri yang mendengar...

"aper tuh? oowhhh blog"
"eh, blog ko ker"
"hahaha (ketawa dgn  nada beso yer),blog SYOK  SENDIRIK..."
"tulis blog, pastu sendiri baca...hahahaha"

tak tahu nak kata apa...
tapi hany sedar la...hany nye blog ni idok ler sama taraf dengan Hanis Zalikha, Chika ker, ceera ker, mama qaira ker, arianna ker kan, apatah lagik blog Redmummy kan, yang mana telah mencecah 3M readers kan... 

takper la, anda xnak baca pon xper, lagipon hany menulis pasal peribadi kan, maybe itu yang buat orang itu berkata seperti itu...and hany rasa hany tak bagus sangat dalam penulisan ni...so kalau ianya memboringkan anda xper la kan....tapi...hany suke nak menghapdet sedikit sebanyak pasal hany n MZ...

ada jer apa yang kami lalaui...anda xpernah lalui lagik...and mungkin anda tak berpeluang nak lalui...so kat sini maybe sedikit sebanyak anda dapat rasakan apa yang terjadi kan...setiap hamba NYA, di uji dalam pelbagai cara, setiap hamba NYA, di beri kemewahan kenikmatan, kesengsaraan dalam pelbagai cara...jadi maybe ini adalah medium untuk kita share antara satu sama lain....sah sah la anda xkkan luangkn masa untuk dengar secara lisan hany berkongsi pengalaman apa yang hany lalui kan...mau nye lagik meluat kot...

dan jugak,
harapan hany kawan kawan hany dapat jugak tahu ape cerita terbaru hany kan...dah bersuami kan, bukan macam dulu boleh luangkan masa lepak malam2, tepuk tampar, terkinja kinja....tiap tiap malam...so ini pon salah satu medium utk hapdet diri kan....

aperpon,
terima kasih la pada komen tersebut....Alhamdulillah...

Komen
13 Komen

13 comments:

nARd eLainY said...

sy suke je baca blog kak hany...hik hik..

Sue@Iza said...

hohoho, pedulik saje diorg cakap tue hani..tue tanda diorang pun baca blog hani, ye dak...

Nani # said...

org mcm tu kau balas je ayat ni Hany..

"ADA AKU KISAH..?"

biase la tu..ada yg suka, ade yg tak gemar dgn sesuatu yg kita buat..
biarkan je dia bersama labu-labunya.. ;p

~aSFaLiZa~ said...

wah panas ni. sape lak yg ngata blog ko ni. interprem sikit komen dia kat cni beb. hahahaha. aku suka benda panas ni

cik daisy said...

ntahnye.. ade hany kisah? kan kan kan? biasa ler, ayat2 org dengki plus busuk ati coz xde blog. kalo dia ade blog pun, ntah2 lg bersawang kot. eh, mcm dpt teka je sape hamba Allah yg berkata gitu.. aku kenalkah?

suamihanyisterizuki said...

Nard : tengkiu...baca lagik eh..;)

Iza : umm betol gak kan...

cik Ijo : hahaha, betol, xley nk paksa org suke kitenye karya..wau karya tuh

as : ko nih, suka panas2 yer...

kak D : hehe, kak d xkenal laa...hehe

nik said...

suke jer bc blog nih sbb byk oksigen..hahhaha..hijau kan..

Nur Eira said...

Hek eleh...sapela yg memanaskan telinga anie tuh! ini BLOG. Online diary, online tu dr smbungan internet, internet ni global, jd suka ati la nak tulis ape2, ttg ape skali pon. haaa..kan dah emo

Fielah said...

jgn layan kata2 org yg tak masuk akal macam tu.. berblog ni bkn sbb hadap sgt nak org bace... tetapi bg aku lebih kpd utk kepuasan sendiri dalam berkongsi cerita. Lantak aje org nak ckp ape... lg2 bila aku tau la sape yg ckp cenggitu... kalau mulut aku jahat, aku suh ko jwb mcm ni..."abis ko tu takde blog, cerita hidup sndr pun tak lalu nak bace ke??" hohooho tlg la abaikan komen aku ni =p (nampak tak aku tumpang bengang di situ) opss..

iEnA eLiEnA said...

singgah mencari jwapan
;)

suamihanyisterizuki said...

Nik: hehe penyumbang oksigen ker ni kuikuikui...tp maybe menyejukkan mata...

Eira: betol online diary...kisah kite kan...

Filah: ayorkkk filah dah emo...tp mmg pon org tu xdok blog...ntahla biarla dia...

sama cam hany r korg ni, cepat tumpang emo org lain...ishhh berjangkit kan...

Aril said...

i baca jer blog hijau nie.. hehehe

Mrs. Amie said...

Hany, patutnya jawab jer, mmglah SS.. sbb tue aku tulis blog.. mengong ckp dgn dia.. sume org pun ss la.. abis, org yg tulis diary tue ss gak la kan? sdiri tulis sdiri baca.. mengong lagi kat org tuh! ckp dgn dia, my life! dont u ever bother bout myself!