Ini Wilayah Hijau: cik ijo, try nih....


28 March 2010

cik ijo, try nih....



sabtu petang,
hany n mz jumpa rizi biz...amek voucher yang hany menang tuh kan...alang alang jumper tuh, kitorg pon sembang sembang la sikit kan...

hany bertanya pasal RX-LITE, hehehe, ko nak kurus chepat yer, pemalashhh betol ar...hahhaa...ok ok xmau cakap pasal RX-LITE tuh kan, tapi adalah tip tip yang dia kongsikan dengan hany kan...ok ada 2 tip yg hany baru je tahu, hehehe...tak tahu ler kalau korg dah tahu ke belom...umm cik ijo, ape progress anda??? hahaha...ooppss ampon....

macam biasa...yang ni semua orang pon tahu kan...kata dia JANGAN MAKAN NASIK...NASI, NASI, NASI....ha, itu konpem korang tahu kan???


ok, untuk DETOX plak...
Hari pertama : 1: makan nanas sepanjang hari...(hahaha, lantak ko la camner gaya ko nak makan...janji makan sepanjang hari yer)
Hari Kedua: 2: makan tembikai sepanjang hari.... (sejokla perot ko)
Hari Ketiga :3: makan buah prun sepanjang hari...


sebenarnya ada hari ke4, tapi hany dah lupe...hahaha, kalau tak silap anggur. ok dia cakap, dia makan nanas, xde ape effect, bila dah masuk tembikai, dah start membuang...tapi dalam kadar normal...tapi bile buah prun masuk, dia cakap yang ni memang gegiler membuang laa....ha dia coci semua sekali....


okay, next...
yang ni senang jer...and jimat kos nih...boleh buat time ujung bulan...yang mana korang mungkin tengah sengkek gilerrr....caranya:


selama 3 hari berturut turut, makan telur (egg) sahaja...tak kesah la ko nak masak gaya mane pon kan...janji telur tau...dan di sarankan telur omega...hahah telur mahal gak tuh...kata tengah sengkek...;)


mengikut org yg telah mencuba cara telur ini, 3 hari, paling tinggi dia kurang 4kg....tapi jangan di buat selalu...jangan lak di buat tiap tiap minggu....di cadangkan sebulan sekali katanya...

hurmm,
hany taktau nak kata ape...sebab hany xpernah cuba pon cara cara di atas nih...so hany pon tak tahu la nak cakap aper...hehehe...

nnti r try..;)

Komen
1 Komen

1 comment:

Nani # said...

haha..takut seh nak cuba..
makan nenas seharian tak nipis perut ke? ;p

bila aku kenang2 balik, antara sebab berat badan aku drop masa zaman uni dulu adalah kerana makan telur masin..hari2 aku makan telur masin during lunch hour, plus nasi n sayur..so, mayb la betul kot petua makan telur tu..cuma i tak guna telur omega, i guna telur masin..hehe