Ini Wilayah Hijau: Genap 1 Week....


18 March 2010

Genap 1 Week....




ha,
dah seminggu mak ayah hany ada kt umah hany nih....hehehe, genap seminggu dah...
hehehe, camno laa perasaan mak ayah hany eh...huhuhu, mestilah suker kan, hahaha sendiri nye anggapan...


ingat lagi minggu lepas...weekend hany ajak ayah g alamanda, pastu g umah kazen hany kt puchong...dah la umahnye tingkat 2, terpaksa ayah hany menapak panjat tangga...thihihihi...bukan nak susahkan ayah, tapi bila lagik nak kenal and kebetolan mak sdara hany pon ada datang sini...


pastu, kekdahnya...malam tuh ayah hany xdapat tidoooo..sebabnya??? kaki ayah hany sakit...lenguh lenguh katanya...alahaiii sian ayah hany...adoilaaa...sok paginya, mak hany cakap mak hany pon xdapat tido...sebab duk urut kaki ayah hany...alahaiiii ampon pok...ampon....


then, isnin baru nih,
sebelom hany g keje...hany salam ayah and cakap...ni minggu ni pok brehat jer...mek keje dok g jalan mane doh...bapak hany sengeh jer....pastu mak cakap...pagi rabu, semalam...adalah malam paling lena mak tido... adohaiiii sian mak....bayangkan dari khamis lepas, malam semalam baru lena tido....hany ingatkan mak hany xslesa....tapi alhamdulillah...mak cakap sebab beralih tempat, sebab tu yang tak lena tuh....ameen....



pastuh,
pagi tadi (khamis), masa hany nak g keje...hany nampak ayah hany kuor jalan2 kt lorong rumah tuh...alhamdulillah...maknanya ayah dah ok ameen....slalu nya kalau umah kat ganu tuh...ayah langsung xkuor rumah...ye la umah kampong kan, dengan tangga nya...kat sini tak yah nak daki daki tangga...pakai seliper terus kuor....


tapi,
still kesian kat mak ngan ayah...mesti bosan yang amat kan...kalau kt kampong, ayah hany suke dengar radio, kasik FM...hehehe mak pulak...suke bersembang ngn jiran2...yang mana sah2 la dah lame kenal kan...pastu mak pergi kedai...beli apa yg patot....tapi, kat sini...mungkin bagi ayah xde masalah sbb duduk kat umah gak...and still dpt tonton tv...ha lagik bosar dari tv kt kampong...hehehehe brlagak ye ko hany...ayh sendirik cakap puas hati tingok tv umah hany....


tapi, mak ckp dia macam susah la, nak beli ape2 jauh...hehehe so semuanya hany tulis dalam list hany, pastu nanti hany g beli....hehehehe, tapi semalam petang hany nampak nmak sembang2 ngn jiran sebelah n sebelah umah...huhuhu tapi yer la kan, kat sini, petang la baru ade org nak keluor rumah kan...huhuhu...alhamdulillah...


pastu, malam ni,
hany tanya mak, dah bosan ke duk sini...hehehe mak cakap dok eh...mok suke duk sini...alhamdulillah...hihihi suke suke....


ha, nak nonton Asmaradana lak nih...till now...daaaa


** ayah hany dah tido kul9 lebih td, tapi ni lagi 10minit kul11, tetibe ayah bangun...ropenye nak tingok wrestling...huhuhu **

Komen
2 Komen

2 comments:

Sue@Iza said...

mak ayah hani tak mau dok dgn hani je ke kt situ...

suamihanyisterizuki said...

umm, plan nya mmg nak ajak duk skali, tp pephm la org tua kan iza... dia lagi slesa umh sendiri...

hrp mak ayah fikirkan laa..ni kira mcm 'test drive' la ni 1bulan dulu duk sini...;)