Ini Wilayah Hijau: Si Capik


23 March 2010

Si Capik




Korang pernah dengar tak SI CAPIK? ha betol la tuh cerita kat tv2 tuh...

Meh nak stori sikit, 
sejak mak hany duk sini, dah 2kali la kitorg tgk cite si Capik nih...hahaha rupenye cerita Dato' Y tuh...ala Dato' yg skrg ni anak dia pon pengarah tuh...mati mati hany ingat cite indon..sebab ada la jugak dengar time iklan tajuk ni, tapi sah sah r tak pernah tengok kan...


then,
malam ni kitorang 3 beranak tgk la cite nih, ayah hany dalam bilik duk baring baring dah...cite nih camner...ahhh dah cite Dato' tu, korang sendiri bley agak la kan...cite cintan cintun laa...ala ala cite sembulu dia dulu ler...beza nya kali ni hero tuh capik...


yang kelakor nye...lagu dia...buatkan MZ menyampah...dahla tiap tiap kali nak iklan akan kuor lagu tuh.... ni lirik dia sket... "Si Capik, bangkitla ko dari kecewa..." hahaha, hany ngan mak hany mesti gelak, sebab MZ memang berbulu jer dengar lagu nih..hahaha senak perot gelak tengok reaksi dia...


pastu kan...
korang pernah tak tengok cite or dengar lagu Halimah Jongang? ciptaan dan nyanyian Eddy Hamid tuh...and then, kan ada peminat komen cakap pasal halimah jongang ni, macam menghina laaa..mengutuk laaa siap sampai melodi terjah hape bagai kan...tanya ngn Eddy Hamid kan...ye la, maybe eddy hamid tak berniat nak menghina pasal jongang jongang ni...and then konpem la sape yang gigi jongang mancung tuh, terasa kan...nama nya macam permainkan org yang tak sempurna kan...


tapi,
cuba korang fikir... apa bezanya dengan si capik nih, ni pon pasal kekurangan manusia jugak...tapi tak der pulak kan yang nak komen heboh bagai kannn...ke sebab ni cite si Dato' tuh...and di siarkan kat tv2? ade kekebalan kot...hahaha...ok daaa...


okaylaa...chow


Komen
2 Komen

2 comments:

~aSFaLiZa~ said...

ntah. aku marah org yg kata lagu halimah jongang tu nak mempermainkan org oku. think positif je la

cik daisy said...

owh, citer capik tu made by Dato Y tu ka.. akak x follow sgt.. tp padan lar pun pelakonnye yg sama jer :)
hmm.. mmg lar, aku pun think +ve je psl kes halimah jongang nih. tp kalo effectnye kat bdk kecik, yg skolah lg tu, bole down gak bdk tu kalo tiap ari diejek dek kekawan. tp logiknya, drama/filem mmg x bole lari dr kisah hidup or life seharian seorg manusia kan.. x lama lg reda lar kontroversi2 tuh.