Ini Wilayah Hijau: Asmaradana


31 March 2010

Asmaradana



dah berapa episod dah citer nih, hany memang follow citer ni, owh yer, Slot Samarinda di TV3, Asmaradana... haha ko nih hany, ade Astro pon layan tibi 3...ape bley buat citer dia beshhh...


korang pernah tengok ker? haha ke tak layan dah tv3? pelakon utama, Tiz Zaqyah, Iqram Dinzly, Adnan Sempit hahaha Sam Saheizy lah...dia laku siooott sekarang, mesti sebab filem Adnan dia tuh kan...tapi memang xley nak persoalkan pon lakonan dia...mantap beb...ha file evolusi evolusi sambungan tu pon dah amek dia kan...biase la, amek pelakon glamer baru ramei nak nonton, ye dak?

Tiz - Azizah
Iqram - Fariz
Sam - Amran
Sarah - mimi
Norish - Mak Saudara azizah

kembali ke Asmaradana...
alaa...malas nya nak buat sinopsis nih...hahaha ok hany cite laju laju k...Azizah kematin ibu (rozita che wan-dah xde watak ni skrg), so bapak saudara dia jaga dia (mustapha kamal & norish), yg ada anak iaitu mimi & amran. si norish xsuke azizah sbb dulu mustapha ni suke mak azizah tuh...


Azizah nak di tunangkn dgn anak datin mana tah, tapi Fariz halang sbb Fariz cintakan Azizah. now ni Fariz dah di tunangkan dgn Azizah...tapi mak Fariz xsuker...macam2 dia buat...ala cite melayu, xsuker dituduh bwk sial laaa ape laaa...tapi kan Azizah suka n cintakan Amran. Amran pulak memaksa Azizah terima Fariz, sebab Amran miskin, dan dia tahu Fariz dapat menjaga Azizah...


Episod malam ni, Azizah lari pergi rumah Amran, merayu rayu dia suruh Amran bawak dia bersama Amran, tapi Amran fuhhh tegar giler...sanggup bawak Azizah kembali ke rumah Fariz...dengan sedu sedan Azizah merayu...pergghhhh ade ke laki mcm tuh eh...pompuan depan mata merayu nak ikot ko...fuhhh kental siottt... ye r dia berpikiran waras, Azizah xkkan selamat dgn dia since dia di buru along (bapak dia yg pinjam).


part paling dramatik,
Amran sampai depan rumah Fariz, dalam keadaan hujan, dia angkat Azizah pastu bagi kat Fariz...fuhhh seyes dramatik beb...dgn hujan mencurah...wallaweiii....scene pon cun jer...fuhhhh


Azizah nak akad nikah dah ngn Fariz...so kita tunggu next episod yer..tomorrow nite...


MZ pon layan citer ni..layan ker terpaksa layan!!! ;)

Komen
3 Komen

3 comments:

Nani # said...

aku tgk episod last week je, tros tersuka cerita ni..tp minggu ni xdan nak tgk..
tq bagi sinopsis..hehe

~aSFaLiZa~ said...

datin maimon dok..aku layan sowg2. tak sbr nak tgu mlm ni. cnfrm tak jadi nikah

suamihanyisterizuki said...

alaa...

bior r dorang nikah beb...