Ini Wilayah Hijau: KONGSI


16 May 2011

KONGSI

 

 

Serius,

teringin sangat nak tengok rasanya dua bulan lepas lagi.

 

 

maka,

sabtu minggu lepas, mzhany pergi la menonto KONGSI, Lu Langsi Lu Mati. memang matiiii la cerita nih. hampeshhhhh. serius, hampeshhhh. ini ikhlas dari kata hati ku ok. peminat cerita melayu.

 

 

ok, di akui, memang Shaheizy Sam mungkin penyebab hany nak tengok KONGSI nih. lepas tu di tambah pulak dengan SAM kechek Kelate kan, lagi la MZ teringin nak tengok.

 

 

hany rasa berapa kali je gelak tengok KONGSI ni. lepas tu yang lain hany boring. faham tak perasaan hany membuak berkata, demmm bila nak habis ni, boring nyer. ha sampai macam tu ok. ke hany yang melebih lebih.

 

 

aksi kejar mengejar polis dengan penjahat, too long. jadi sampai naik boring bukan kagumsss dengan aksi tu, walaupun ada drift kan. nak baut camne. expectation tinggi sangat kot. memang penuh la panggung. yer di akui Shaheizy Sam tu adalah tarikan ok.

 

 

keluar dari panggung,

hany diam MZ pun diam. pastu slow slow hany cakap, B, tak besh nye cite nih.

 

 

MZ reply, Nyesal mari tengok ahahaha sabo je la nokkk

 

 

pastuh, dalam kete, membebel bebel la MZ tak besh la, menyesal la, hape la…ahahah pastu MZ keluarkan ayat ni…

 

 

“cerita farid kamil mana ada yang besh” ahaha

 

 

kan KONGSI ni farid kamil pengarahnya. sabar je lah nokkk…MZ cakap kita compare cerita KONGSI dengan KL GANGSTER, arahan shamsul tuh. itu cerita ramai gak pelakon besh.

 

 

ok la kan,

kita tengok nanti dan compare. seb baik ada tiket free dari nuffnang kan. eh bila nak pergi ambil tiket ni….

 

 

 

okaylah itu jer,

lama je rasa tak hapdet blog.

 

 

**kete waja polis je yg langgar kete SAM, tapi yang lancer follow dari belakang waja, ahaha matik kalu nak ganti lancer polis kalau apa apa jadi kan…**

Komen
15 Komen

15 comments:

Amirah Yusof said...

ramai ckp citer ni x best..sabo je la..ermm

misyamissyou said...

alorr..xbest ke? tgk cm gempak je..hurm..seb baik sini xde wayang..huhuu

Diyana said...

x best?eh?tak jadilah nak beli kat astro first nanti...hehe. ni diyana baru dok tgk Cun kat astro first..citer ringan ajela yg tu pun..bleh tahan je.

qasehraihan said...

ni filem lawak semata..
xde motif..kan kan kan..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/05/dah-meminjam-tu-reti-retila-nak-bayar.html

Norhafiza said...

betul hani..bak org tua2 cakap..belum cuba belum tau kan hihi..bila kita dh tengok br la kita boleh komen..klo dak duk dengar org cakap best tak best je hihi..

Hanis MY said...

tak best eh...dia punya iklan macam menarik...sian hany..takpe sekali sekala mmg akan terkena cite tak best kat wayang kan,.. tunggu next movie...

munna said...

jeles tgk org pergi tgk wayang... pasal kat sini takde panggung wayang

mzhany said...

@amirah
ha tu la dgr gak, tp degil nak pergi tgk jugak, ha kan dah keciwa


@misya
hihi mmg gempak adegan je,tp jalan cite hurmmm...


@diyana
diyana, hany tak pernah lagi subscribe kt astro first tu. huhu gatal g wayang je kan.


@qaseh
ahaha betul tu kak...hihihi


@no
a'ah no, hany pun baca jugak review kt mana2 kan, mmg majoriti ckp tak besh,tp nakkk jugak tgk ha...hamek ko...


@hana
tu lah hana, iklan dia menarikkks gituh


@munna
hihihi kakmunna dpt jimat ooo. ahaha xpe xpe ada astro first ;)

Liza Razak said...

ye ke x besh?..lorr..ingatkan shaheizy sam ade best laa..terus x jd nk tgk..hehe

p@kcikLie said...

tak berkesempatan n tak minat nonton wayang..huhu...layan kat astro first je la, tu pon kalau nk sangat tgk....lambat la sikit kan.

naniklang said...

nasib baik aku xg tgk lagi..tunang aku tgk pun menyumpah seranah..haha


kesimpulannya, farid kamil ni sesuai jadi pelakon je, pengarah..
ghentikanlah senah oiii .. ;p

Lady D'yot said...

tgok la fast n furious..best! 2 kali sy g tgok.

r.i.t.a said...

hhaha...mane bleh lancer wat langgar-langgar dlm pilem. bape bijik je kete polis lancer tuh...

Ardini Humaira said...

dengar suara shaheizy cakap klatey syok betul :D

mzhany said...

@liza
umm mmg xbesh huhu. oklah sam tu ada, tp jalan cerita tak menarik owh...


@ciklie
xyah subscribe cite ni ciklie, ahah membazir;)


@nani
ahaha sumpah seranah terus tuh huhu...


@ladydyot
yang tu awal2 dah tengok dah...takyah cakap huhu


@rita
a'ah beb tak mmpu david teo nk byr balik weh kalau rosak lancer tuh ahaha


@dni
ha betol semcm je dia kechek hehehe