Ini Wilayah Hijau: Warna versi Ganu


14 May 2011

Warna versi Ganu



Dek kerna buat rawatan gigi semalam, serius tak larat di tambha dengan sakit kepala pulak kan, auto-publish entri tak sempat nak buat banyak2, ni je la yang sempat.


kali ni,
nak kongsi dengan korang Warna versi Terengganu. ini apa yang mak hany sebut lah. Mak hany dah masuk warga tua, dah memang cakap ganu pekat lah.


Warna PINK,
mak hany sebut kaler SAMO.
sebutan adalah SA-MO (MO tu bunyi MOmok)

pink-color-background




Warna OREN,
Mak hany sebut KUNING BATE
Sebut adalah KUNING BA-TE(TE bunyik macam TEnang)


orange-color-background




Warna COKLAT,
Mak hany sebut KOKO.


02



Okay, rasanya itu jer lah. Next kita akan baut versi KELATE pulok.
Komen
12 Komen

12 comments:

So Shy Lady said...

samo tu pink yer? oooo baru ku tahu
;D

wida said...

sy hantu samo! hehe...betul ke hany?

deAnza-wAnda said...

owang penang pon sebot warna coklat tuh koko..hihi..

Hanis MY said...

wahhh samo pestime dengar ni balik ganu boleh la guna samo hehe

fazilzura said...

samo & koko tu selalu gune jgk , tp tang kuning tu x penah hehhe

mzhany said...

@shylady
kalau ganu samo itu pink, kalau kelate samo=sama hihihi


@wida
hihihi ok wida diterima;)


@wanda
ha tu la coklat=koko tu agak femes kan


@hana
hana, kelate still guna pink kan.


@zura
ha tu ler, hany pun heran camne bleh jadi kuning bate=oren

kella said...

hehehe... kuning bate... tiba tiba teringat balik ayat lama.. hehe..

kenapa hitam jadi hitam legang

Norhafiza said...

hahaha td br No main kata ganda warna..hok nok suke tu warna KELABU TAIK ANJING..kemudian ada yg xpernah dengar BIRU KETTU dan IJA MENA'UNG..hany sebut nape 2 kaler tu?..

Norhafiza said...

hany..org dulu2 dop reti nak sebut oren..jd dia banding dengan BATE (batu bepang tu yg buat rumah hehe)

mzhany said...

@no
hany dgr gak kt thr tadi pasal biru kettu tuh. hany kt kg panggil biru jer, tp ijau tu memang ija naung laa...

misyamissyou said...

oh..mmg ckp cm tu ea kak..leh gune nih..yg best tu samo..xpenah dengar..

munna said...

oo itu mcm ka hany...mcm pernah dergar kawan guna samo utk warna pink..