Ini Wilayah Hijau: Mei : Pertunangan MZHANY


10 May 2011

Mei : Pertunangan MZHANY



Maaf maaf maaf,
entri pertunangan ni sebenarnya cerita 2tahun yang lalu. sempena bulan MEI ni, yang banyak hari hari dalam bulan MEI, maka nak up kan jugak entri pertunangan di blog hijau kesayangan ni. lagipun entri pertunangan hany up kan di blog lama.


MZHANY bertunang pada 1Mei, 2009. kan dah kata 2tahun lepas;)


Seriusly,
majlis pertunangan mzhany sangat simple. jemputan pun sekadar saudara mara kedua belah pihak serta jiran tetangga 2,3orang. cukuplah sekadar apa yang termampu bagi kami.


seriusly,
majlis pertunangan hany yang simple ni, agak tergesa gesa kerana plan asal adalah sekadar keluarga bertemu keluarga je. tapi kedua belah pihak mahupun pertunangan di adakan, maka kami anak anak ni setuju jer lah.


Hantara pun sangat simple, main apa yang sempat cari jer. baju pertunangan lagi besh, tak buat tak sewa, hany recycle baju sepupu hany akad nikah jer.nasib baik hany ni jenis tak kesah, pakai je la kan. dan nasib baik muat ok!


lagipun bajet ala ala jugak kan. dahulu kan duit untuk jamuan makan sebab itu yang penting. kesian saudara mara, datang jauh jauh tetamu lagi, alih alih makanan simple sikit kan..so better dahulu kan yang tu supaya kenyang perut suka hati;)


P5010051 pencahayaan yang tidak cantik. kamera pun ala ala jer;)


20498136 harap maklom pipi memang sentiasa tembam dari dulu lagi


tudung yang awning+veil+kerawang=RM50 sewa. ini pun sebab sewa di Skudai Johor. itu je lah sewa. kerawang tak pakai sebab veil dan meriah, bila letak kerawang tak nampak sangat.


IMG_2003 yer di akui, saat ini hany masih kurus…eh kurus ker? kurus berbanding sekarang;)


Sebenarnya,
sepupu hany kurus, ni baju akad nikah dia. dan dia tinggi tapi Alhamdulillah muat hany pakai. cuma tang kain sempit dan muat muat, almaklom ler vontot ku besar…tu palas nak bersimpuh pun sengsara. seb baek tak nampak perut;)


IMG_2032
mzhany


P5010079 sahabat yang setia menemani…


P5010083 cincin


P5010086


P5010118 gambar penuh baju pinjam ;)


okaylah,
itu jer…hihi nak jugak kan…letak cerita basi nih…


**bak kata tuh, nak buat apa apa, ukur kemampuan diri, kemampuan tu banyak segi, dari segi kewangan, masa, resources(chewah…), keupayaan  tenaga dan masa…**
Komen
18 Komen

18 comments:

wida said...

kenangan tu...senang nak ingat hr tunang hany. 1 mei..

wida x ingat dah tunang bape HB..huhu

wida said...

kenangan tu...senang nak ingat hr tunang hany. 1 mei..

wida x ingat dah tunang bape HB..huhu

apak cikidong said...

selamat bertunang!! ahahaha

IbuDhira said...

dua dua pon slim lg hany...sweet memory walaupun baju pinjam..hahaha

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

sweet memory..PCL pon nak ajak mamadiana recall balik time bertunang dulu..huhu cmne ek ..mmg la time kami ni lagi la kamera class giler..
ada pon kenangan itu sangat membahagiakan...i like!

PCL NAK TAU je..ada Efek ke tak !

Hanis MY said...

sweetnyaaaaa i likeee.... hana tak tunang pun dulu...risik terus kahwin...

Ardini Humaira said...

whoaaaaaaaaaaaa kak.. lawa baju akak tu.. cun bangat :)... cincin pun cantik!

munna said...

kenangan mengusik jiwa ni.... simple tapi cantik Hany

fazilzura said...

comel nye awakkk...

hehehe samo le kite, pipi gebus sejak azali

misyamissyou said...

aww..santek kak! berkenan ngan kerawang tu..bile la turn saye ni agaknye..hihii opss tergatal lak.. :P

Norhafiza said...

aloooo comelnye hany..leh picit2 pp tu hihi..No pun time tunang simple sangat..kire ala kadar sunggoh hehe..tp yg penting kenangan tu yang mahal kan hany..No doakan smg bahagia hingga akhir hayat dan akan dimurahkan rezeki hendakNYA...amiiiiin..

syalinda johari said...

lawanyer.. diantara gambar2 itew...terselitgambar aima.. waa..windu sama diaa

Lady D'yot said...

cantik nyee...mesti rase best je kan time tu kan...

mzhany said...

@wida
hihi ala wida, tunang je kan, selalu org igt tarikh nikah;)


@apak
mekaseyyy ahahhaa


@ibudhira
ahaha itu la rin, sweet sbb pinjam baju org;)


@ciklie&mamadiana
ha ciklie recall balik...hihi mesti sweet kan.


@hana
hihihi senang kan hana, buat yg penting je kan...


@dni
hehe baju pinjam dni...seb baek laaa muat..huhuhu


@kakmunna
a'ah kakmunna kenangan semua nih.itu la mmg sgt simple la hany rasa...


@zura
ahha zura, tang pipi pun tak boleh buat apo la...


@misya
eh sabo misya, jap lagi turn kamu ha mcm2 pesen lagi haaa


@no
ha no, pipi mmg championn ;) ameen no, thank u so much...


@linda
ahaha itu le aima ada kt situ...ahahaa kena paksa aku weh ikut balik kampong;)


@ladydyot
haruslaaa rasa best...;)

Fiza Amran said...

terbaik la hany... alhamdulillah biar simple tapi kekal dan bahagia ke akhir hayat..

mzhany said...

hehe, fiza terima kasih...InsyaALLAH ameen, semoga kita sama sama bahagia bersama org tersayang...ameen...

~: nisa :~ said...

1 mei.??... he3 my birthdate tu... pipi walaupun tembum ttp comell.. itu yg penting...

haziqa said...

nak tnyla ..blh beri alamat yg sewa veil ni. tq..sebb tgh mencari.nmpak cantek