Ini Wilayah Hijau: Tolong saya yakinkan suami saya untuk belikan saya IPAD.


11 May 2011

Tolong saya yakinkan suami saya untuk belikan saya IPAD.




“B, beli ipad la b, laptop sayang dah ada dah”

(padahal laptop company, tak sedar diri betol mengaku laptop dia)



“nak buat apa beli ipad, laptop kan dah ada”


ipad2 tak kesah la ipad ke ipad2 ker…


“alaaa, laptop besar, ipad kecil best. nak bawa kemana mana senang”

(nada masa ni memang bersungguh laaaa)


“alaaa setakat saiz. pastuh nak blogging macam mana, lagi senang taip guna laptop kan”

(suami yang tahu isterinya suka blogging…)


“alaaa, ipad pun boleh blogging aper”


“jap lagi terkial kial nak menaip, dah la jari besar, nak touch mesti susah”


alaaa, boleh la. nak balik kampung senang.tak payah la nak usung beg laptop bagak ni ha”


“oloh itu jer…tok payoh laaa”


“b, ipad boleh touch touch screen tu, haaa best…”


“pastu ipad boleh macam ni haaa…”

sambil buat jari besarkan gambar kecikkan gambar…alaaa kan nak zoom in ke zoom out ke guna jari tuh…(tak pandai explain)


“itu jer…hurmmm”


ipad-2-uk-price Cover hijau please..


See,
tak berjaya langsung nak yakin kan MZ beli ipad…cam mana nih…


Psssttttt korang, tolongla hany, bagi sebab sebab, ke best an ipad ni…tolong yakin mz…




**hijau dialog hany, biru MZ. sempat lagi ok kutuk jari hany besar**
Komen
14 Komen

14 comments:

wida said...

wida pon teringin nak beli ipad..tp hubby suruh beli sendiri pulak, huhu...lagi kejam!

Diela Zaimi said...

me pun rase nak beli sbb mcm best je kan pg pasar malam pun leh kepit celah ketiak...hehehe...tapi mcm hany gakla, bila tanya hubby mst ade je alasan x bg beli...uhuk!

ozzy said...

Assalam..

Setuju dgn suami..kalau x penting sangat jangan membazir..

p/s:skrg byk sgt gadget canggih ada di pasaran

rATu kEBaYA said...

kalau ada lebih beli jelah.. sbb tgk bebudak sekarang ni kehulu hilir pun beripad je...

Mrs. Amie said...

ala Encik MZ.. beli jerla.. taip tak susah pun.. dia sgt sensitif..tekan sket jer dh boleh taip...hihihi..beli jer beli!

Ardini Humaira said...

belilah untuk akak ni wahai encik MZ.. :D pastu belikan dni skali.. hehehe larikssssssss

apak cikidong said...

ala hany, setakat nak buat main game baik takyah.. baik beli mesin basuh...

munna said...

mmg tgk gajet ni tgh hot skrg ni... tapi kak munna tak sokong sgt ye...

fiezaradzi said...

hany,
iPad sesuai kalau hany suka main game @ surf internet.. kalau nak buat keje kt iPad, tak bape sesuai kot.. tapi mmg mudah nak bawa ke mana2.. iPad2 tak pasti, sebab tak penah pakai..

pendek kata, iPad adalah menarik jika main game, tweet, fb dan internet seluruhnya.. update blog, tak pasti sgt..sbb tak penah bukak platform blogspot guna iPad..

littlehumblelynn said...

hany

kak lyn hr tuh mintak kat en hubby--banyak sgt tapi nya..last2 beli sendiri..skrg dia lak yg rajin kelek sana-sini..hehehe

naniklang said...

hok aloh mu jukie..
jangan la kedek sgt , bini mintak tu kasi je la..
bole bayar ansuran ape..ko bayar 3 bulan pertama, the rest suoh Hany sambung bayau..
hahaha
bernas x idea aku?

Lady D'yot said...

jari k.hany cumel2 jek..mana de besar..;)

Norhafiza said...

hahaha...sama lah dengan abgLan..mmg idok le jawabnyee..

mzhany said...

@wida
hehe kejam jugak...hohoho


@diela
ha betol diela,mcm2 alasan...ummm tp tu la kekdg kena tgk keadaan jugak kan


@ozzy
a'ah ozzy tu la kena fikir jugak kan. tq ozzy


@ratukebaya,
umm betol aishah skrg ni bdk2 pun dah terer beripad tu...kite pulak yg jakun kan


@Amie
hehehe tq amie, tgh membodek lagi nih ;)


@dni
ahaha jom dni lari sama sama


@apak
hihihi, apak hany jenis tak layan game sgt. ihihih


@munna
ummm kakmunna tak sokong eh hihihi nanti mz mesti baca yg tak sokong je hihihi


@fiza
ha itulah juga alasan mz fiza, pasai nak buat keje ke ape ker. harus la lagi bagus laptop kan...


@kaklynn
hehehe tang tapi tapi tapi tuh sakit tlinga dgr. hihihi skrg hubby kaklyn plak yg addict eh


@nani
ahaha nani, kalu camtu aku akan make sure yang aku kena sambung byr tu ada lah balance 300 paling tinggi hihi


@ladydyot
uishhh jgn usik tang jari sensitip;)


@no
hihi no sama lah ni ngan hany...