Ini Wilayah Hijau: STRESS | Tekanan


23 May 2011

STRESS | Tekanan

 

 

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

 

 

Hehe,

korang semua ok? eh takkan dah stress kot, baru masuk Isnin ni? Stress sebab tak cukup rehat weekend ker? jangan stress bahaya!

 

 

owhhh,

sebenarnya kan, kalau bercakap pasal STRESS nih, hurmmm banyak punca punca yang menyebabkan STRESS ni. mungkin benda yang sangat simple, tapi membuatkan seseorang itu sangatlahhh STRESS kan. hany ada terbaca akan punca punca STRESS dalam akhbar hari ni. meh tengok apa punca punca BIASA yang menyebabkan STRESS.

 

 

220520115619 Kalau MZ, bab gunting rambut tu mampu buat dia stress. sebab tu dia slalu gunting rambut kat kelate, demi mendapat gayang yang diingini…

 

 

 

220520115620 Macam mana pulak kalau tak dapat telefon bimbit yang di idam idam kan? pasti stress jugak kan ahahaha

 

 

 

220520115621 Percayalah point yang last tu memang STRESS ok. tak jumpa parking, memang stresss weh. then bila dah jumpa, hany dah parking, orang yang nak parking sebelah hany pulak yang STRESS;)

 

 

 

see,

kalau kita lihat senarai kat atas ni, pasti ada yang terdetik…”Elehhh benda simple macam tu jer pun” yess, simple buat kamu, tapi buat orang yang mengalami nya…pasti tida semudah yang di sangka ok.

 

 

jadi,

jangan ambil mudah yer. elakkan diri dari berada di dalam keadaan stress.

 

 

220520115624 yer kanak kanak juga boleh STRESS, kanak kanak kan manusia

 

 

**jangan sampai anak anak anda STRESS**

Komen
10 Komen

10 comments:

Hanis MY said...

haiwan pun boleh stress kan hany apatah lagi manusia...hany take care takmo stress2 thanks for sharing d infos ya...

Diela Zaimi said...

mmg betul la hany...kdg2 benda kecik pun leh buat kita x leh tido malam...mula2 x perasan, tp bila kita fikir2 blk mmg betul...ramai yg menidakkan sbb taknak mengaku diri tu tgh bermasalah...biaselah manusia kan...
ape pun nice info hany... =)

Azi said...

mslh parking kt putjaya mmg buat azi stress pepagi ..tp skrg tidak lagi utk 3bulan ni..hi3

Norhafiza said...

betul hany yg last tu No terpaksa 'tadah tinga' klo Abang yg bw huhu..

Klo Hany nak tahu..No la tukang gunting rambut AbangLan..katanya org kat kedai tu buat tak kene selera dia..ada skl tu dia buat mcm 'mat terak'...TABIK HORMAT!!!!! hahahaha

fazilzura said...

jgn stress2 kang cepat tuo

ozzy said...

Assalam..

Stress juga bergantung pada mood..ada bermacam sebab membuatkan kita stress

p/s-ada org kata kalau stress makan coklat...hmmm

mzhany said...

@hana
a'ah hana haiwan stress jugak kot huhu tak tahu sgt;)
okieshhh hana pun sama yer


@diela
yes diela setuju dgn diela. kita akdang kadang terlepas pandang kan...hihi sama sama, sharing is caring


@azi
hihi seronok eh azi skrg, takyah stress pasal parking kan;)


@no
ahaha no, ore kelate ni ntah la yg hany prasan ada 2,3 la suka gunting rambut kt kampong, sebab dah biasa kot...


@zura
hihi okiesh okieshhhh


@ozzy
a'ah ozzy banyak penyebab seseorang stress kan. hurmm dgn hany tak jalan kot mkn coklat tuh...

misyamissyou said...

ahaha! ssh cri parking pn leh stress..lawak2 je..tp mmg betul kan..nak2 kalau org yg jenis xsabar cm sy nih..hehe

littlehumblelynn said...

hany

skrg sgt STRESS sbb x mengemas satu hapa pun nak pindah mggu depan.....!!!

mzhany said...

@misya
ahah betol misya, parking tu mmg stress, kalau ada jauhhh lak tu hihihi, sabor ye dear...jgn stress ;)



@kaklynnn
huhu dpt bygkn kaklyn cmne, hihihi sy InsyaALLAH bulan7 pindah kaklynn...