Ini Wilayah Hijau: Make up akad nikah


27 May 2011

Make up akad nikah

 

 

 

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

 

 

Hurmmm,

sebenarnya nak buat tajuk entri lain, tapi kang kena marah pulak kan. huhuhu.

 

 

okay,

saja nak share pandangan, dan mungkin korang sendiri pun nak bagi pandangan jugak kan. sekarang ni musim mengawan ni, maka ramai la pasangan akan melangsungkan pernikahan kan. so demand sekarang memanglah nak make up bagai kan. sama la macam hany huhu make up jugak weh ;)

 

 

DSC_0111 akak tu kalerkan saja kening tuh huhu jadikan tebal sikit, nak trim kasi segaris tak dibenarkan oleh empunya diri…

 

 

hurmmm,

sesetengah orang, suka ambil mak andam yang bukan perempuan tulen, chewahhh bahasa baik jer kan. dan sesetengah orang suka dengan perempuan tulen. ada yang cakap mak andam yang bukan perempuan tulen ni make up dia cantik.

 

 

tapi,

pada pendapat hany la. kalau untuk akad nikah, better la TAK AMBIL mak andam yang bukan perempuan tulen, sebab nya kita kan nak buat upacara batal air sembahyang kan. sudahnya air sembahyang kita batal bukan dengan bakal suami, tapi dengan mak andam yang bukan perempuan tulen tuh. dah dia make up harus la tersentuh kan. so dia tu tetap lelaki, bila lelaki bersentuhan dengan perempuan makanya terbatal la air sembahyang kan.

 

 

tapi,

itulah pokok pangkalnya kita ni fikir fikir jugaklah yer. walaupun nama dia ALEESHA, anu pun dah tukar, tapi pada dasarnya dia tetap LELAKI…

 

 

Lepas tu,

tak masuk lagi kira cukur kening ke tak kan…masa hany memang hany tak lah, walaupun akak mak andam mintak izin nak cukur kasi cantik sikit sebab kening hany lebar, jadi nampak macam sinchan pun ada. hany tak nak…dan alhamdulillah akak tu memahami…dia ikut la apa kita nak kan…

 

 

DSC_0356 masa ni macam pondan je ahaha. sebab make up macam kuat sangat, lepas make up terus bergambar, tak suker.

 

 

okaylah,

salam JUMAAT semua kawan kawan…

Komen
12 Komen

12 comments:

ch@ said...

kita punya kening kena trim sikit, sebab mmg kelakar, mak andam tu gelak kan kita, kenapa kening kita mcm tu. hampeh je, tapi dia buat mmg cantik.

bestnya dpt warna hijau. hany kita nak address hany boleh, email kita eh, nsahida@gmail.com ;)

Diela Zaimi said...

ish x nampak mcm pondan pun...nampak cantik je hany kening tebal...ala-ala arab gitu...hehe...cantiklah pose gambar last tu...kalah model tau... =)

misyamissyou said...

oh wow santek la baju nikah akak..de gmbar full x?

kak hany..kalau cabut kening?? :P

ala..sejak2 ni akak post sal kawen, sy teringin lak nk make up2 kawen ni..mcm dh lame je xde sedare yg kawen..xdpt nk tumpang sekaki..hehe

apak cikidong said...

mak aii bulu mata leh buat berus kasut itam apak ni hany.. ekkekeek

wida said...

masa wida kawen dulu pon org lelaki yg make up kan.tp bukan lah jenis adik2..he. Ni lelaki tulen. tp dia pakai sarung tangan mcm doktor tu..bagus kan

mzhany said...

@cha
hihhi masa hany nk nikah tu, susah jugak cari kaler hijau ni kat ganu tuh. selalu songket yang ada kaler hijau pucuk pisang. mcm terlalu terang. nasib baik la ada satu butik sudi baut yang baru.


@diela
ahaha diela nnti hany letak gambar nmpak jelas kepondanan itu yer...huhuhu


@misya
ok nanti akak upkan gambar nikah ni lagi yer..huhuhu jom make up jom...dah lama jugak ni tak make up ;)


@apak
ahaha betul tu apak, nanti hany pos utk apak yer...ahaha first time ok pakai bulu mata nih...


@wida
waaa bagus nya wida. ha tu la baru betul kan. tak batal la air semabhyang tu..cayalah wida, kat mana tu?

So Shy Lady said...

kt rmh akak tde sanding so akak mekap sndiri je..

rmh pihk suami bsanding, ada la mak andam... tp mekap mcm cina opera t.suka T_T

Anonymous said...

www.mzhany.com is awsome, bookmarked!

[url=http://www.buzzfeed.com/bookie/unlock-samsung-blackberry-nokia-lg-motorola-an-39dn]unlock blackberry[/url]

azzey said...

kita sepatutnya tau apa yg boleh n x boleh kan hany..:)

mzhany said...

@soshylady
hihi kelakar la akak ni ckp mcm opera cina lak...


@anonymous
erkkkk


@azzey
a'ah azzey betol tuh...

Hanis MY said...

hany..lawanyaaa...stuju dgn hany, hana dulu nasib dpt mak andam perempuan...

Norhafiza said...

setuju dengan hany...bukan takat tu je..inai pun macam awat larat kan dh HARAM tu..

No dlu main hentam je hany oooi haha..

p/s : comel la hany hihi