Ini Wilayah Hijau: Ron95 dijangka naik awal bulan depan, tapi kuih ni sebesar anu budak jer ha…


22 May 2011

Ron95 dijangka naik awal bulan depan, tapi kuih ni sebesar anu budak jer ha…

 

 

 

Minyak pasti akan naik kan,

dengar cerita awal bulan depan, taklama dah tu nak masuk bulan depan.

 

 

Gula dah naik dah baru ni,

siottt lagi beberapa bulan nak puasa…then Raya. haru laaa…

 

 

pagi tadi MZ beli nasi kerabu, hany pesan kuih jer. dah selalu sangat hany pesan kuih. selalunya makcik karipap dengan bila sepak takraw. hehehe kuih yang disaluti lenga tuh. tapi kali ni MZ tambah kuih cik mek molek tuh.

 

 

220520115625 MZ panggil kuih lenge

lenge=bijan

 

 

 

220520115618 cik mek molek & makcik karipap

kat ganu cikmekmolek dipanggil mek comey

 

 

Serius,

saiznya sangat kecik, dan harga 40sen. uuuuu ni baru gula naik, bulan depan minyak naik, harga kuih pasti 50sen 1 agaknya kan….hurmmmm. nak kena buat side income nih…

 

 

MZ sampai rumah je,

hany tengok kuih ni terus hany cakap.

 

 

“eiii mekcomey ni besor kote budak jer! kecik nyer”

 

 

MZ sengeh jer…nasib baek tak kena marah;)

 

 

**maybe saiz ni normal bagi korang, tapi hany tak**

Komen
10 Komen

10 comments:

Hanim Mahali said...

makin kecik kuih tapi makin mahal harganya...

mzhany said...

a'ah kan hanim, hadoi laaa...kena rajin buat sendiri la pasni ;)

Ardini Humaira said...

jom kita wat sniri cekmek tu :D

ch@ said...

betulla tu, kadang2 harga masih sama tapi saiznya, alahaiii tak cukup satu. pastu jual 5biji RM2. pandai benar. tapi nak buat cemana kan? memang tak dapat nak rasa dah karipap yg gebu, besar dan makan satu kenyang.

wida said...

kelakarlah hany ni..
abis tu nk suruh mekcomey tu besar mana lagi?hehe

mzhany said...

@dni
jom dni jom. dulu akak rajin gak buat.tp skrg M makin banyak dalam diri ;)


@cha
betul cha, makin hari makin la naiks emua benda kan...ishhh


@wida
eh wida, kat kampong hany saiz dia besar lagi tau, then jual rm1 3biji. lagi besar dari yg ni. hehehe tu kt kampong kat ganu la kan;)

Norhafiza said...

hahahahahha...pecah ketawa No dibuatnye...kadang2 geram terkeluar gak bab2 mencarut tu hany...klo yg pompuan klate panggil 'cupit' kan hany..trg panggil 'cipit'..ops ops ops..untuk renungan semata2 hehe

mzhany said...

no,
ahahhaa sabo je lah no nih. siap tulis sini ok. ahahah gelakkk je hany baca...adoiii..

Diyana said...

kat kedah ade lg kuih sebijik seposen tau.tp kecik ajela saiznye..hehe

Lady D'yot said...

tp sy panggil kuih bijan tu kuih onde2..;p