Ini Wilayah Hijau: Sengsara sangat…


11 May 2011

Sengsara sangat…



menahan NAPSU SERAKAH yang ingin menikmati minuman manis, minuman berperisa….


Serius,
semalam hany sangat lah teringin nak minum air manis, air manis, air manis dan air manis. beberapa kali jugak la macam terbayang je nak minum air manis.


Lunch hour,
hany dah minum air manis, air sirap lagi ha…sebab lunch di kedai yang set murah tu. lepas tuh, masuk ofis jer…macam teringin lagi nak minum air manis berais. tapi ku tahannnnn jer napsu serakah ni. sebab taknak la banyak minum air manis kan…not good laaa…


Alhamdulillah,
NESCAFEE dah berjaya dikurangkan…ummm minggu ni memang tak amek nescafee lagi. di rumah pun dah dekat 2bulan tak beli nescafee, ganti dengan MILO & susu dutch lady.


Sekarang,
kena kurangkan minuman manis dan berais. air masak tu memang hany dah banyak minum…everyday paling sikit 1.6L la, paling banyak 3.2L di ofis sahaja.


maka,
misi adalah mengurangkan minuman manis dan berais…mari kita sama sama…
Komen
11 Komen

11 comments:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

jom2...

deAnza-wAnda said...

kak hany wand amemang x suke minum manis.. air suam jer.. baik baik giler lah nih..haha...

fiezaradzi said...

bagus hany.. kdg2 de niat juga nak kurangkan minuman manis ni, tapi bila cuaca panas sgt, adoi.. hilang niat tu.. uhuhu.. cuma skg ni lau minum kt kedai selalu mintak kurang manis..

Hanis MY said...

bagusnyaaa hana pun nak join hany gak la...ganbatte!

wida said...
This comment has been removed by the author.
wida said...

bagus hany..teruskan usaha anda:)
sbnrnya org pompuan x elok minum air berais..sakit urat2.

tp wida mmg bantai minum air ais hari2..hehe.tu bdn kembang jer

Lady D'yot said...

good luck..akak bleh! ;)

Ena said...

hehe..


jom jom..

ena memg kurang minum ais & air yg manis..

fazilzura said...

kalau nk stop minum manis, jgn drastik sgt.. pelan2..

but mmg besh tau x minum air manis2.. kalau order air buah , zr suke kalau x masuk kan gula

Norhafiza said...

alhamdulillah semoga usaha hany berjaya ya..No belum lagi tp AbangLan dh berjaya TAK MINUM nescafe dh 1minggu..baru la kepala dia ringan sket..selama ni syik sakit kepala dan berat semacam je..

mzhany said...

@sue
jom sue sama2 jom


@wanda
waaa bagusla wanda...gud gud teruskan...


@fiza
ha betol tang ais tu mmg takleh lepas, dgn cuaca skrg ni haiyoooo...


@hana
jom hana jom...kita minom sir suam sokmo


@wida
ha wida dgr jugak org org tua ckp cmtu, nanti dah lepas beranak tahula diorang kata...uishhh susah nye la haiiiii...


@ladydyot
tengkiu....chaiyok chaiyok


@ena
waa bagus tu ena, hany ni nak kurangkan ais tu sgt payah ni...


@zura
a'ah zura skrg ni tgh slow slow la nih....


@no
ha no, nes tu mmg hany dah berjaya la skrg ni, dulu sehari nak jugak minum nes. tapi skrg alhamdulillah....