Ini Wilayah Hijau: Pilihanku pastinya Hijau ;)


20 May 2011

Pilihanku pastinya Hijau ;)



Atas permintaan ko dik,
hehehe jadikan ko alasan pulak kan kan…


dik,
disebabkan ko la akak kena bagi hadiah ni tau. huhu seb baek abg ko tak mintak sama sebijik macam ko kan…akak cuba gak pujuk abg supaya beli yang warna hijau, tapi abg tok sey…huhuhu mesti abg malu pakai yang hijau kan…


190520115587



190520115591 yang hijau tu harusla hany punya kan kan kan…
ha dik ni la jam abg ko…


Nasib baik la,
tergerak hati nak check kat fossil alamanda tu kan, sekali tengok ada 2purse hijau. belek belek, tengok tengok…takpe lah b, kita datang lain kali. esoknya hany ajak MZ pergi lagi, seb baek ada ok, tapi dah tinggal 1, 1lagi dah kena rembat dah. terus beli ko….huhu


yang jam pulak,
ada yang bahagian dalam tu hijau, talinya hitam la…then dia punya light pun hijau, hany cuba pujuk MZ suruh amik yang tu, hihihi sekali MZ taknak…dia lagi suka yang ni…oklah kan..janji dia suka. dan jam ni sangat sesuai untuk MZ sebabnya 2jer:


1) cermin nya ke dalam, so InsyaALLAH tak terdedah pada pecah

2) water resistant, MZ kan naik motor, kalau tengah bawak motor tiba tiba hujan, takkan la MZ beriya nak stop semata mata nak bukak jam kan…



buat masa ni itu 2reason la…dan semalam MZ balik dalam hujan…sengeh sengeh cakap tengok jam berfungsi lagi…alahaiiii suami ku;)



**besday, kitorg beli kek yang slice tu jer dari SR…huhu sudahnya hany jugak habiskan kek**
Komen
12 Komen

12 comments:

p@kcikLie said...

waa , syoknya dapat hadiah G-SHOCK...
betuah badan...hepi besday U all...jeles i...hehehe.

IbuDhira said...

rasanya tahun ni tak beli hadiah pon kat hubby...tak cukup budget..hahaha boley?

Norhafiza said...

bestnye dapat jam tu..tahniah ye MZ dan Hany walopon beli sendiri hehe..AbangLan tak suka pla pakai yg jenis camtu..dia lebih suka jenis besi2 tu..pename ntah, yg plastik ni hurmmmmm...

mzhany said...

@ciklie
huhu ms nikah xde hntaran jam ciklie, then slalu beli jam murah dan sokmo je rosak setkt ni dh 3jam dah, ni yg ke4 hopefully tahan lama...


@ibudhira
huhu umm takpe rin, nnti budget cokop kalu, bagilah. hany pun xpernah beli yg mahal, ni la first time yg mahal ni huuhu


@no
hehe no, harusla hadiah hany MZ belikan xkan nk beli sendiri hihihi. ha xpe no, dia depend pd org kan, mcm mz dia tgk keperluan dia kan, since dia slalu je berhujan maka kena cari yg sesuai dan tahan lasak...

Hanis MY said...

wewitttt so romantika d amor, anteknyaaa purse tu..i likeee

fazilzura said...

wah2 beli jam dpt wallet ker hehehe

zr pun suke brand fosil..

Ena said...

tak pe lah.. sama2 dapat.. hihi..

munna said...

hadiah harijadi utk mzhany ye... cantik dan terbaekkk...

sHafiq Q said...

auwwwwwwwwwwwwwww...
abg..welcome to the club..ngee
akak..i'm sorry (gaya amir RL)..ahahaha

wida said...

alah..belilah kaler lain hany..hehe.

mzhany said...

@hana
huhu romantik la sgt hihihi, hany suek sbb hijau ;)


@zura
ahaha kalaulah beli jam dpt wallet, selamat..hihihi. owhh hany br je beli fossil nye brg nih...


@ena
ha'ah ena, fair n square ahhaa


@munnna
a'ah kakmunna, sbb besday bulan sama kan...


@shafiq
ahaha xsesuai gaya amir, tinggi tak sama kaler kulit pun tak sama. ahah marah amir kan...


@wida
ahaha, xleh la wida....beriya cari kaler ni tau, alang2 dh jumpa terus la hany amek ha...

zuneta said...

cantik...nak hijau jgk tu ??...nak leh ?? haha