Ini Wilayah Hijau: Ubat daripada sumber Babi


16 May 2011

Ubat daripada sumber Babi




hany ada baca 1 buku ni masa hany pergi dapatkan rawatan gigi tu. buku pasal Ubat daripada SUmber Babi dan Pilihan Alternatif.


110520115555 ni cover ni, hany tengok harga dia RM39.90



Antara ubat yang ada sumber babi:


1)

110520115549 Botox ok, Botox!


110520115550



2)

110520115551

110520115552

3)

110520115553

110520115554


4)

110520115556

110520115557


5)

110520115558

110520115559


Ini adalah antara uabt yang didapati mengandungi sumber babi la, ini hanyalah beberapa daripada senarai yang banyak tu. hurmmm bagus jugak buku ni.


**hurmm susah jugak kan, kita bukan tahu vaksin yang digunakan kat klinik/hospital, tahu tahu dah kena suntik. takkan beriya nak pergi cek kan, doktor, saya nak tengok label vaksin yang doktor guna ni. pangggg sekali doktor lempang**
Komen
10 Komen

10 comments:

Irfa said...

:-(
dah takde sumber lain ke nak dibuat ubat selain dr kerbau pendek tu?sy baru je plan nak makan Glucosamine tu sbb ada tanda2 sakit lutut.kalau tak tahu takpe sekarang dah tahu rasa macam tak patut je nak beli ..

munna said...

aduhai ...banyak betul kegunaan binatang ni ye...

qasehraihan said...

aiyyyaaaa...geli pulak asenye ek??huhu
hi hany..lama xsua..huhu

mzhany said...

@irfa,
ummm irfa try la tgk alternatif produk kt gambar tuh. ada dia mention kan produk lain yg boleh digantikan dgn Glucosamine nih.


@munna
umm tu la kakmunna lagi 1 binatang ni murah kan. ni hany tak amek gmbr injap dia, jntung la semua ada kegunaan. ishhh geli sgt tgk injap tuh...


@qaseh
a'ah kak, mmg geli laa...

fiqkbe said...

waa.. cmne kita nk tau ubat tu ada babi ke x? kena hafal suma jenis ubat dlm buku ni ke? hehe... =P

misyamissyou said...

tp kalau darurat boleh kan? suke betul buat ubat drp binatang tuh..ishh

Norhafiza said...

ya hany..No pernah tengok buku tu d labuan ni tp rege rm40++..tak cukup duit time tu huhu..yg no4 tu hany cosway (lain brand) ada gak ubat tu tp mmg takde tanda halal..ada juga kwn2 duk guna sbb murah dr farmasi dan berkesan katanya..entah la hany, sebenarnya ubat tu bagus untuk warga tua..

mzhany said...

@fiq
ha itu ler mslhnye kan...kita ni bkn geng2 doctor...ntah;la fiq, maybe itu tujuan buku ini dikeluarkan...


@misya
bak kata tuh darurat mmg boleh, tp dlm buku ni dia sertakan sekali alternatif kepada ubat yg ada kandungan khinzir nih. so dah ada alternatif kenapa kita perlu jugak nak guna kan...


@no
yg no4 tu, dia ada senaraikan ubat alternatif kepada yg tu, so kalau boleh cari la ubat yg dia senaraikan tu. kalau dah tahu kan,kena lah kita elakkan. tapi alhamdulillah hany tengok kebanyakkn ubat yg disenaraikan bukanlah yg selalu sgt kita guna...

p@kcikLie said...

kenapa mesti letak babi..bagus sangat ke natang tu...

mzhany said...

ntah la ciklie, taktahu sgt yg pasti hany tahu minatang ni murah...