Ini Wilayah Hijau: Baju Raya nan sepasang itu, susahnya nak cari


01 September 2010

Baju Raya nan sepasang itu, susahnya nak cari

 

 

 

Akhirnya,

Alhamdulillah…dah berjaya mendapatkan SEPASANG BAJU RAYA, Alhamdulillah…cukupla sepasang yer. itupun susah nak mamps nak carik.

 

 

Mungkin dah lama dapat kalau hany ke JLN TAR, tapi sedia maklom la kan. di JJ pon ade jer, tapi size xde lak, pastuh kaler dgn baju melayu MZ tak sama lak. macam macam alasan kan…naseb ko la hany.

 

 

Sudahnya, hany ajak la MZ g Shah Alam. ha korang pon tahu kan, kat shah alam ada PAS, PKNS, SACC, pastuh dekat gak ngn JJ bukit Raja kan. kalau tak jompa gak, dah ko pakai je la kain batek berkemban pagi raya…lantak ko la hany…

 

 

mula mula, hany pergi JJ bukit Indah. baju dah takde pilihan yer…seme nya tinggal size S, S, S, XS jer….

 

 

pastuh, terus menyusup ke PAS. pusing pusing pusing, fucking parking harus la FULLHOUSE kan. standard ar park tepi jalan, pastuh menapak laa…seb baek hany dah beraya. ahahhaa sian MZ r…

 

 

Masuk je, perghhhh ha ngko kiri kanan depan belakang semua baju, amek pilih mane ko nak hany…sampai nak termuntah…pastuh pusing pusing pusing, seyes hany macam dah kabur mata lak…ahhaha banyak sangat kok.

 

 

last last , mesej spupu hany…ok honestly r, hany time raya nih, tak leh carik baju yang mahal mahal. walaupon sepasang je kan. skrg ni hany bukan ikot napsu ler…berkenan semua yang mahal tak agak ko, RM259, tapi hany masih waras….idokler sampai nak beraya nye pasal sampai RM200++, adoiiii….

 

 

310820103419nampak baju dlm petak merah tuh? ha dah berkenan, harga tak hengat tapiiiii baju see thru, so perlu pakai inner. TAK DE KUASA EH nak layan pakai inner time raya. pahtu lak raya kat pantai timur, kalu panas, memang panasss giler. mau r berpeloh habishhh nih. so cancellll.

 

 

see, hany nak beli, kaji semua aspek ok.

 

 

last last, kitorang g FIRST LADY.ahahahaha giler jimat kan???hehehe

 

 

sekarang dah tak jadi FIRST LADY dah, sebab dah ade jual baju melayu. hoho tak lady dah yer. kat FIRST LADY pon, semua size hany nak takder…hanginnn tak hingat. MZ senang je pilih baju melayu, kat mane mane dia dah ada pilihan….

 

 

MZ duk mengekor je, siannn owhhh. lastnye hany amek baju melayu dia, hany bagi purse hany kat dia, pastuh hany cakap, g la cari tempat duduk. hany sorang2 berputarr dalam first lady carik baju…rasanya dah 5 kali pusing…sambil teliti satu satu…takde yang berkenan….hahahaha camno nih…

 

310820103421

 

ha ni la baju baju HIJAU yang hany nak cuba…ahahah tamak kan. yer ni HIJAU k, tapi lampu FIRST LADY hampehhh lampu kuning tuh, mane la nak nampak kaler asal baju tuh…hanginnn jer. pastuh mintak size…MZ dah siap siap masuk fitting room.padahal padan je baju melayu tuh….

 

 

size memang takde yer…hanginnn lagik….lastnye hany bawak baju baju nih, masuk fitting room ngan MZ. orang Q nak test, panjang yang amat….naseb la sape yang nunggu turn tempat hany…;)

 

 

last sekali sambar sehelai jer…hehehe, ALHAMDULILLAH….

 

 

**memang mencabar cari baju raya tahun nih….adeiiihhh**

Komen
7 Komen

7 comments:

Ena said...

heheh..

sama la ngan ena nie.. tapi ena ni pulak asal pegang je semua besar2 punyer saiz.. dapat s tapi still kena alter.. haihhh!!

tu pun dapat time jalan2 nak balik dah time tu dah ada bunga2 sedih.. nasib baik jumpa.. ;D

mizz sue said...

baju tempah su xsiap la.....huaaaawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

MAMA AIZARA said...

sib baik akhirnya dpt gak yea...

Cikidong said...

susah jugak carik yang berkenan walaupun melambak... mcm carik jodoh... Terus nyanyi lagu Wali.. ekekeke

suamihanyisterizuki said...

ena, nmpaknya kite kena g cr bj raya same same r...;)

sue,itu ler pasai, sbb tu akak pon cr yg dh siap...nak buek camno kan..

azie, ha seb baek ade...kalau tak pakai kain batek berkemban je la ;) ahaha...mampos kena kejar ngn mak mertua buat prangai pagi raya...

apak, ha itu ler pompuan hehehe eh, hany la org lain tak tahuuuu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

I pun tak berkenan dgn baju yg kena pakai inner....tak sesuai langsung dgn cuaca kat M'sia ni..klu mkn kat hotel boleh la. Diorg ni nak jual baju pun cuba la phm keinginan kita rakyat M'sia ni.. (ceh Miss Mirror tumpang bebel kat blog Hany kejap).

suamihanyisterizuki said...

MM, ahahaha memang btol tuh. tak soka! ahaha MM dah tertumpang emo yer...