Ini Wilayah Hijau: Ayah beraya di hospital


15 September 2010

Ayah beraya di hospital

ha yer,

terus ke kisahnya terus, xde intro intro dah ni…hehehe ayah hany beraya di hospital, masuk hospital raya ke2 ok! siannn kat ayah hany, tapi Alhamdulillah, sempat la merasa raya pertama tuh kan…

 

 

kurang kurang, sempat la ayah hany merasa rendang, nasi dagang ketupat. huhu ha tu la penambah penyebab masuk hospital hehehehe….

 

 

sebenarnya,

masa ayah hany masuk hospital, adalah raya ke2 petang, masa ni hany masih di kelantan, beraya di rumah mertua. dah petang sangat. dan hany ngn mz dah plan nak balek ganu raya ke3, lepas zohor. so kol mak hany tanya camne keadaan, mak kata xperla balek jer raya ke3….so hany ikot plan asal laaa….tapi hati ni sendiri mau ingat r kan….riso tak agak r….

 

 

Ayah hany dimasukkan ke hospital disebabkan kakinya bengkak yang amat…then sesak nafas. kaki ayah mula membengkak masa bulan puasa lagik. ini gara gara ayah hany minom air banyak sangat, banyak sangat utk ayah la, bukan seorang dewasa yang normal. itu penyebabnya.

 

 

tapi, ayah hany taknak pergi hospital, sebab kalau duduk hospital, harusla tak leh puasa kan. so ayah pon tahan laaa…Alhamdulillah, ayah hany sempat dan mampu puasa penuh sebulan. pastuh lak, raya pertama, ha ngko di sental nya ketupat, rendang, nasi dagang…itu tak masuk lagik yang lain kan…hohoho….

 

 

ALHAMDULILLAH,

hari ni, ayah dah segar sikit, and dah boleh balek rumah, tapi sebab ada sedikit demam kena tahan lagik laa….huhu harap harap esok boleh la balek kan..sebab esok malam hany nak balek KL dah.

 

 

tahu tak, hany jahat giler, mentang mentang mak ayah hany takde kat rumah, perasaan nak melayan tetamu tuh xde langsung….ahahaha rumah hany asyik berkunci jer….kuikuikui kejamsss weihhh, lagik pon hanya da kt romah, raya ke4, so tak ramai dah yang datang beraya kan….

 

 

seb baek sedara mara semua datang berkumpul raya pertama tuh… kalau tak, adoiii hanyla kena melayan semua…hahah pemalassshhh weihhhh….

 

 

** tak besh la raya kt ganu sbb mak ayah kat hospital, seb baek raya kt kelate sronok ;) **

Komen
2 Komen

2 comments:

soclose2213 said...

selamat hari raya hany, maaf zahir batin..=.= semoga ayah cepat sembuh & pulang ke rumah..

suamihanyisterizuki said...

selamat hari raya ana...